Placinta cu branza

de lia maria in Prajituri, 20 Ian 2012 | 2539 vizualizari

 

Sau o mai gasim sub numele de “Burek”. Nici prea sarata dar nici dulce, foarte usor de facut si foarte gustoasa! Va servesc cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 6 oua
  • 50ml ulei
  • 900g branza dulce de vaca
  • 100g telemea sarata de oi
  • 200ml smantana
  • 200ml iaurt
  • 50ml sifon sau apa minerala
  • Pt deasupra:  
  • 50g zahar praf

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Intr-un bol incapator, amestecam branza dulce cu cea sarata, pe care am dat-o in prealabil prin razatoarea mica.Adaugam 5 oua si smantana si omogenizam.


Luam o tava (dreptunghiulara 35/26, am folosit eu), o tapetam cu hartie de copt, intindem 4 foi de placinta, le ungem cu putin ulei si adaugam jumatate din compozitia de branza. Adaugam alte 4 foi, dinnou le ungem cu ulei si punem deasupra restul compozitiei de branza.Acoperim cu foile ramase. Separat batem un ou cu iaurtul si sifonul si golim amestecul deasupra placintei, astfel incat sa fie toata suprafata acoperita.


Dam la cuptor, la foc moderat 1h si 30 minute, depinde de cuptor, ideia este ca placinta e coapta cand capata la suprafata o crusta frumoasa maronie. Rece, o portionam, o pudram cu zahar praf si o servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

lia maria 1

22.01.2012, 12:24

Ina adica nu-ti ajunge cat e pe farfurie ? vrei tot
ubulika
gurita_ta

Gina_Cristina 1

23.01.2012, 20:43

arata foarte bine si este delicioasa

lia maria 1

24.01.2012, 17:15

Gina_Cristina multumesc pt apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza