Placinta cu branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2012 | 3274 vizualizari

 

buna si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza telemea de oaie
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura mare de smantana
  • 2 oua
  • 1 mana de marar verde
  • piper
  • sare, daca mai este nevoie
  • un pachet de 400 g foi de placinta
  • 150 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se pun intr-un castron branza razuita, ouale, iaurtul, smantana, mararul tocat si piperul. Se omogenizeaza foarte bine.

Foile se decongeleaza la temperatura camerei si se desfac .

Se ia o tava de marimea foilor, se unge cu ulei si se infaineaza bine, apoi se incepe asamblarea placintei: se pune o foaie, se unge bine cu margarina topita, apoi alta foaie,unsa si tot asa. La 4 foi suprapuse se pune o parte din compozitia de branza. Eu am pus 4 foi, un strat de branza, alte 3 foi, un alt strat de branza, apoi alte 3 foi si ultimul strat de branza, apoi ultimele 4 foi, fiind in total 14 foi.

Se unge bine si ultima foaie de deasupra si apoi se portioneaza placinta, se taie in 3 pe latime si in 4 pe lungime, astfel ies 12 portii. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade si se coace pana devine aurie deasupra.

Se scoate placinta, se stropeste din belsug cu apa rece si se acopera cu un servet de bucatarie curat. Se lasa asa cel putin 15 minute, apoi se poate consuma, cu placere si mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac