Placinta cu branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2012 | 1461 vizualizari

 

buna si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza telemea de oaie
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura mare de smantana
  • 2 oua
  • 1 mana de marar verde
  • piper
  • sare, daca mai este nevoie
  • un pachet de 400 g foi de placinta
  • 150 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se pun intr-un castron branza razuita, ouale, iaurtul, smantana, mararul tocat si piperul. Se omogenizeaza foarte bine.

Foile se decongeleaza la temperatura camerei si se desfac .

Se ia o tava de marimea foilor, se unge cu ulei si se infaineaza bine, apoi se incepe asamblarea placintei: se pune o foaie, se unge bine cu margarina topita, apoi alta foaie,unsa si tot asa. La 4 foi suprapuse se pune o parte din compozitia de branza. Eu am pus 4 foi, un strat de branza, alte 3 foi, un alt strat de branza, apoi alte 3 foi si ultimul strat de branza, apoi ultimele 4 foi, fiind in total 14 foi.

Se unge bine si ultima foaie de deasupra si apoi se portioneaza placinta, se taie in 3 pe latime si in 4 pe lungime, astfel ies 12 portii. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade si se coace pana devine aurie deasupra.

Se scoate placinta, se stropeste din belsug cu apa rece si se acopera cu un servet de bucatarie curat. Se lasa asa cel putin 15 minute, apoi se poate consuma, cu placere si mare pofta.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza-0
Placinta cu branza-1
Placinta cu branza-2
Placinta cu branza-3
Placinta cu branza-4
Placinta cu branza-5

COMENTARII (23)

adasev12

adasev12 1

30.10.2012, 23:39

miha, bine v-am regasit!
privatelaura,multumesc !
miuta,ma bucur ca-ti place!

LUK

LUK 1

31.10.2012, 09:10

apetisanta

adry88

adry88 1

31.10.2012, 09:37

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!