Placinta cu branza de oaie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 28 Ian 2014 | 8036 vizualizari

 

Imi era pofta de ceva dulce, da' nu prea,,, cum nu am mai facut de mult nimic, am dat o raita prin camara, prin frigider,,, si m-am oprit la placinta cu branza de oaie. Placinta cu branza imi place tare mult, insa cu branza de oaie am evitat mereu sa o pregatesc, ca nu prea ma incanta, cel putin nu ca dulce. Am avut o surpriza insa, una foarte delicioasa! Clar, ramane printre favorite!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza de oaie
  • 8 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr iaurt cremos
  • o cana cu zahar
  • foi de palcinta
  • 50 gr unt
  • 1 ou si un iaurt (100 gr) pentru uns foile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de oaie:

Amestecam branza cu zaharul, adaugam ouale, smantana si iaurtul si omogenizam. Tapetam un vas de yena cu unt, asezam foile de placinta, adaugam umplutura de branza, iar deasupra intindem inca 2-3 foi de placinta, pe care le vom unge cu amestecul pregatit din iaurt si ou. Dam vasul la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca folositi foile din comert, aveti grija sa fie proaspete, nu congelate, pentru ca se vor sfarama in momentul intinderii lor.

2

In mod normal, pregateam foile de placinta, astfel: 300 g faina de grau + 100 g, 1 ou mare, un iaurt gras, 2 linguri cu ulei, 30 g drojdie uscata, 1/2 cescuta cu apa calda. Astazi nu am avut starea necesara pentru a pregati aluatul. Si recunosc, aveam foile gata cumparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

29.01.2014, 21:13

Excelenta placinta ta Dya si eu o prepar destul de des pentru ca ne place tare mult combinatia dulce- sarat...arata grozav de apetisant fata harnicuta!

Dya Daniela Andrei 1

29.01.2014, 21:42

Mena

Dya Daniela Andrei 1

29.01.2014, 21:43

Ruxy multumesc tare mult, esti o draguta si o scumpa, ca intotdeauna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu unt