Placinta cu branza de vaci si stafide

de kamy in Dulciuri, 28 Oct 2010 | 34125 vizualizari

 

mi-era dor

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 3 pachete branza de vaci(750 gr.)
  • 5 oua
  • 150 gr.zahar
  • 250 ml lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr.stafide(1 pachet)
  • coaja de la o lamaie(rasa)
  • 1 plic intaritor pt.prajituri cu branza dr.Oetker
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaci si stafide:

Am facut focul la cuptor.

O tava am tapetat-o cu unt si faina,am pus o foaie de aluat,am intepat-o cu furculita din loc in loc si am dat-o la cuptor pt.10 min la foc mic.

Intre timp intr-un castron am batut cele 5 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit,am adaugat branza,laptele,coaja de lamaie rasa,putina sare,intaritorul pt branza si am urmat instructiunile de pe plic...adica:la inceput,30 de sec.le-am amestecat la viteza mica iar dupa aceea 3 min la viteza maxima,dupa care am adaugat stafidele amestecandu-le in compozitie cu o lingura.

Am scos tava din cuptor,am presarat pe foaia de aluat putin gris,am pus compozitia,am pus cealalta foaie de aluat pe care am intepat-o cu furculita din loc in loc si am introdus tava in cuptor la foc mic.

Cand foaia de deasupra s-a rumenit,placinta e gata(eu am tinut-o cam 30 min in cuptor...dar fiecare isi cunoaste cuptorul)am pudrat-o si.....

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

taiati placinta cand e aproape rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar