Placinta cu branza de vaci si stafide

de kamy in Dulciuri, 28 Oct 2010 | 20369 vizualizari

 

mi-era dor

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 3 pachete branza de vaci(750 gr.)
  • 5 oua
  • 150 gr.zahar
  • 250 ml lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr.stafide(1 pachet)
  • coaja de la o lamaie(rasa)
  • 1 plic intaritor pt.prajituri cu branza dr.Oetker
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaci si stafide:

Am facut focul la cuptor.


O tava am tapetat-o cu unt si faina,am pus o foaie de aluat,am intepat-o cu furculita din loc in loc si am dat-o la cuptor pt.10 min la foc mic.


Intre timp intr-un castron am batut cele 5 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit,am adaugat branza,laptele,coaja de lamaie rasa,putina sare,intaritorul pt branza si am urmat instructiunile de pe plic...adica:la inceput,30 de sec.le-am amestecat la viteza mica iar dupa aceea 3 min la viteza maxima,dupa care am adaugat stafidele amestecandu-le in compozitie cu o lingura.


Am scos tava din cuptor,am presarat pe foaia de aluat putin gris,am pus compozitia,am pus cealalta foaie de aluat pe care am intepat-o cu furculita din loc in loc si am introdus tava in cuptor la foc mic.


Cand foaia de deasupra s-a rumenit,placinta e gata(eu am tinut-o cam 30 min in cuptor...dar fiecare isi cunoaste cuptorul)am pudrat-o si.....


Pofta buna!!!


 

TIPS-URI

1

taiati placinta cand e aproape rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

kamy 1

12.01.2011, 12:48

elena...cand mai fac te anunt asta-i expirata demult

Tcc 1

03.03.2011, 12:57

Da ! Imi place ! Arata la fel !

kamy 1

03.03.2011, 13:10

tcc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"