Placinta cu branza dulce

de Sidy in Prajituri, 9 Sep 2010 | 6068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1,5 kg branza de vaci
  • 5-6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide
  • esenta rom si lamaie
  • ulei pentru uns foile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem foile.


Intr-o tava captusita cu hartie de copt se pune prima foaie de placinte pe care o ungem cu putin ulei, apoi a doua , o ungem si pe aceasta cu putin ulei si continuam tot asa cu foile pina le punem pe primele 6.


Branza o zdrobim bine cu furculita , adaugam zaharul , coaja rasa de lamaie ,4-5 oua intregi, zaharul vanilat si stafidele scoase din rom.Gustam si daca e cazul mai adaugam esenta de lamaie sau zahar.


Aceasta compozitie de branza o punem peste primele 6 foi unse. Punem iar foaie, peste branza , o ungem, foaie...pina se termina foile. Peste ultima foaie punem un ou batul bine cu o lingura cu zahar.


Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cind placinta face o crusta maronie deasupra. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie. Daca doriti se poate pudra cu zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Corinuta 1

10.09.2010, 10:30

Cu foi de placinta iese super! Si eu am facut.....am facut si-n foietaj

maria_claudia 1

10.09.2010, 15:58

foarte bine arata a...sa nu uit multumesc ptr urari si comentariu

Teo 1

10.09.2010, 22:16

branza , indiferent in ce foaie o ''impachetezi''tot un deliciu e !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa