Placinta cu branza dulce

de LadyCrs in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 2375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 4 cani faina
  • 2 oua
  • un pliculet praf de copt stins in otet
  • esenta dupa gust, zahar vanilat
  • Umplutura:
  • un kg branza dulce + 250-300 g telemea ( o aveam in casa)
  • 150 g stafide
  • 6 oua
  • razatura de lamaie
  • zahar dupa gust ( nu stiu sa zic exact cat am pus...ca am pus dupa ochi...noua ne place dulce).

Mai avem nevoie de 2 galbenusuri si 3 linguri de smantana.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas si le batem bine de totl adaugam uleiul, apa zaharul, praful de copt stins in otet , zaharul vanilat, esenta si batem in continuare cu telul pana se topeste zaharul. Adaugam treptat faina cernuta ( daca vi se pare moale aluatul mai puneti faina) si framantam bine bine si impartim alautul in 4 parti egale.


Pentru umplutura: amestecam ouale cu branza dulce, telemeaua data prin razatoare, coaja de lamaie, stafidele care le-am lasat la inmuiat in apa calduta pentru 15 minute si zaharul.


Intindem prima foaie si o asezam in tava, nu inainte de a unge-o cu margarina si a o tapeta cu faina. Punem umplutura, apoi foaie numarul 2, umplutura, foaia numarul 3 , umplutura si ultima foaie.


Lasam la cuptor pentru 25- 30 de minute (cam atat a durat la mine pana s-a inchegat cat de cat ) dupa care o scoatem si punem peste amestecul dDupa ce s-a racit o feliem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

01.01.2013, 21:25

Mmmm..

Lau 1

01.01.2013, 22:41

adry88 1

03.01.2013, 13:24

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata - Croissants