Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

de simona72 in Somon, 3 Mai 2016 | 1408 vizualizari

 

In luna aprilie Laura Maria Din este gazda provocarilor din Mistery box challange, provocare initiata de Cerasela. Ingredientele propuse de Laura in aceasta luna sunt: 1. Peste (de orice fel);2. Legume (la alegere);3. Verdeata;4. Branzeturi;5. Lapte/iaurt;6. Smantana (de gatit/pentru frisca);7. Oua;8. Cocos (nuca/lapte/fulgi);9. Fructe de padure;10. Vedeta lunii - LIME (limeta).
Ador aroma, parfumul limetei. Nu puteam sa nu raspuns provocarii cu cateva retete. Fiind o luna incarcata din punct de vedere gastronomic, am ales sa pregatesc cateva retete simple, dar delicioase, zic eu…

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 120 ml apa calduta
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 200 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura unt gras
  • Sare, piper, marar tocat fin (dupa gust)
  • 2 fire ceapa verde
  • 100 gr somon afumat
  • Coaja si sucul de la 1 limeta
  • Cateva fire de chivas
  • Pentru servit: felii de limeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime:

In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul asta…


Pentru aluat: ca de fiecare data am ales varianta cea mai simpla si anume, la masina de paine. Am pus ingredientele pentru aluat in cuva masinii, in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat masina sa framante aluatul 15 minute. Am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit 30 minute. Dupa ce a dospit l-am pus pe o bucata de hartie de copt si l-am intins cu sucitorul, dandu-i o forma rotunda de dimensiunea tavii in care urma sa coc placinta.


Pentru umplutura: facem o crema din branza, smantana untul topit. Amestecam bine ingredientele si asezonam dupa gust cu sare, piper, marar tocat fin, coaja rasa si sucul de la jumatate de limeta. Cu aceasta crema de branza ungem placinta. Deasupra punem ceapa verde taiata rondele, bucatile de peste care au stat la marinat, chivas taiat nu foarte fin. Lasam placinta la loc cald pentru inca 15 minute. O coacem la cuptorul incins la 165 grade pentru 20 minute. Se portioneaza si se serveste cu felii de limeta. Sa va fie de folos!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

-Licurici- 1

03.05.2016, 17:10

Delicioasa!

Rocsi 1

03.05.2016, 19:31

Panacris 1

21.05.2016, 22:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Burger de somon