Placinta cu branza si spanac

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2010 | 3943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta, taiate in jumatate (astfel se obtin 12 mai mici)
  • ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr pesmet
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 450 gr urda
  • 2 maini de spanac proaspat, tocat
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sare de mare si piper negru macinat, dupa gust
  • nucsoara proaspat rasa, dupa gust
  • 50 gr pesmet
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si spanac:

Se incinge cuptorul la 190˚C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de busuioc.

Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu urda.Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.

Fiecare foaie de placinta se unge cu 1 lingurita ulei de masline. Jumatate din foile de placinta de aseaza una peste alta in tava pregatita si se presara cu 50 gr pesmet.Se pune umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu restul foilor de placinta puse una peste alta.Placinta se da la copt 25-30 minute pana cand s-a rumenit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza si spanac-0
Placinta cu branza si spanac-1
Placinta cu branza si spanac-2
Placinta cu branza si spanac-3
Placinta cu branza si spanac-4

COMENTARII (4)

kamy

kamy 1

16.09.2010, 21:17

super arata...dar oare cu branza telemea mai sarata nu merge?

Bunica

Bunica 1

16.09.2010, 21:54

kamy, merge cu orice branza N-am facut , dar am mancat si este foarte buna

Corinuta

Corinuta 1

19.09.2010, 18:25

Place! Am facut si-o sa mai fac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!