Placinta cu branza si stafide in rulouri

de Gherca Daniela in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 4792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 16 foi de placinta din comert
  • 500g branza dulce de vaci
  • un praf de sare
  • o mana de stafide
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua

Pentru gratinare:

  • o ceasca cu lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri cu zahar

In plus:

  • zahar vanilat pentru pudrat
  • unt topit sau ulei pentru uns foile si tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide in rulouri:

Intr-un bol amestecam branza cu ouale, sare, smantana, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam toate ingredientele. (Stafidele le-am inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de vanilie.) Umplutura de branza o impartim in 4.


Se ung 4 foi de placinta, fiecare in parte, cu unt topit si turnam din umplutura cu branza, apoi rulam si punem ruloul in tava unsa cu unt topit. Asa procedam cu celelalte foi de placinta pana formam 4 rulouri, apoi le intepam cu o furculita din loc in loc.


Pentru gratinare: Batem ouale cu zaharul si laptele si le turnam peste rulourile cu branza. Lasam sa se odihneasca 10 minute, iar intre timp incalzim cuptorul.


Bagam tava la cuptorul incins si este gata pana cand placinta este rumenita frumos deasupra.


Placinta se va umfla putin, dar cand o scoatem sa se raceasca se va lasa. O pudram cu zahar pudra si se serveste rece, sau daca rezistati pana a doua zi, cand este mai buna! :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide in rulouri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

16.10.2015, 16:44

Vreau și eu o porție!

Gherca Daniela 1

16.10.2015, 17:04

Cu drag, Buni!

CarmenBlue 1

03.02.2016, 12:51

Excelenta reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide