Placinta cu carne

de madi_marin in Pui, 9 Feb 2010 | 6228 vizualizari

 

Am vazut mai multe retete pe site, mi s-a facut pofta si am pus-o de-o placinta. Si-asa cu carne nu facusem niciodata...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi  ( 2 la numar in tava 25/35)
  • 150 ml apa fiarta
  • 1 plic de praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cu otet
  • faina
  • Pentru umplutura
  • 4 pulpite de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • marar (eu am avut uscat)
  • Pentru uns
  • 2 oua
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Am pregatit intai compozitia pentru foi (asta e reteta mamei mele ) si am lasat-o cam 6 ore la frigider pentru ca astfel va fi frageda si se va forma in fasiute. Intr-un castron punem apa fiarta, praful de copt,otetul, sarea si uleiul si amestecam foarte bine, apoi punem faina pana obtinem un aluat fin, care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana. Il dam la rece in folie se plastic.


Pentru umplutura am pus pulpitele la fiert. Cand au fost gata le-am dezosat si carnita am pus-o la robot ca sa o maruntesc uniform, insa nu facuta pasta. Am amestecat cu ceapa si morcovul rase marunt si calite rapid intr-un strop de ulei, am pus oul, am potrivit gustul cu sare , piper si marar tocat. Am amestecat foarte bine.


Pe masa infainata se intinde aluatul, se ruleaya si se taie in doua bucati egale. Fiecare bucata se intinde la marimea tavii in care urmeaza sa coacem placinta. Tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina (eu nu am mai avut hartie de copt!) si se pune prima foaie, se aseaza umplutura uniform, apoi cea de-a doua foaie. Se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se unge cu amestecul de oua, smantana si pasta de tomate. Se coace inca vreo 35 de minute. Cand se raceste se taie in bucati.

 

TIPS-URI

1

Placinta se poate servi calda cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

madi_marin 1

10.02.2010, 10:37

Oana 1

11.02.2010, 15:26

babi5 1

18.06.2013, 21:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu mustar si cartofi Hasselback