Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2012 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Crusta:

  • 1 si 1/2 cana de faina alba bio
  • 150 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de lapte
  • 1 ou
  • 5 gr praf de copt

  Umplutura:

  • 300 gr piept de curcan
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 300 gr ciuperci brune
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper alb
  • ierburi de Provence
  • 100 gr branza Brie
  • 2 linguri de faina
  •   1 ou pentru uns crusta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie:

Faina am amestecat-o cu praf de copt, apoi am adaugat untul taiat cubulete, lapte, smantana si oul si am framantat pana cand am obtinut o coca nelipicioasa, elastica. Aam lasat la rece coca pana cand am pregatit umplutura.


1 lingura de ulei si 1 lingura de unt le-am pus sa se incinga intr-o tigaie, apoi am adaugat carnea taiata cubulete si morcovii rondele. Am lasat carnea de curcan sa se rumeneasca timp de aproximativ 5 minute. Intr-o alta tigaie am incalzit restul de ulei, iar in momentul cand a fost bine incins am adaugat ciupercile taiate in sferturi si ceapa taiata destul de grosier. Ciupercile au lasat putina apa, iar in momentul cand a scazut aproape complet cantitatea de lichid am adaugat peste ciuperci carnea, morcovii si cele 2 linguri de faina si am amestecat astfel incat faina s-a distribuit omogen. Cand am luat de pe aragaz am adaugat putina sare, piper alb si ierburi de Provence.


Am impartit aluatul pentru crusta in 2 jumatati. Prima jumatate de coca am intins-o pe masa infainata si am asezat-o intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei. Am acoperit fundul si peretii tavii cu acest alut si am taiat excesul de coca pentru a nu iesi din tava. Am pus umplutura peste coca si am presarat bucatele de branza Brie deasupra. Am acoperit umplutura cu cealalta foaie de aluat. Pentru ca mi-a ramas destul de multa coca am folosit restul pentru a decora placinta.


Placinta am copt-o in cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 1 ora. Cu 15 minute inante de o scoate din cuptor am uns crusta cu ou batut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

alinutzika 1

15.01.2012, 16:56

bun bun

danakarin 1

15.01.2012, 18:08

excelenta idee ! foarte buna tarta !

alldaycooking 1

15.01.2012, 18:12

Vladimir, Alina, Dana multumes frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Pastourmadopita (placinta cu pastrama)