Placinta cu cartofi si carne

de Catalina L in Porc, 6 Mai 2017 | 602 vizualizari

 


Aceasta placinta este o specialitate din régiunea Limousin, Franta. Se poate servi ca aperitiv sau  fel principal, acompaniat de o salata verde.
Exista mai multe tipuri si variante: cu carne sau cu carnati, cu usturoi sau fara.
Varianta din Limouson este cu mult usturoi si se numeste "pastis de pompiras" adica "tort de cartofi".
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/placinta-cu-cartofi-si-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 catei de usturoi mari (6 in reteta originala)
  • 1/2 de legatura de patrunjel verde
  • 350 - 400 g de carne tocata de porc
  • 20 cl de smantana lichida
  • 2 aluaturi foietaj
  • 1 ou
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si carne:


Puneti pe foc, o oala cu apa si cu un pic de sare.


Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri cu un robot sau cu o mandolina.


Cand apa fierbe, luati oala de pe foc, puneti cartofii in oala cu apa, acoperiti si lasati-i 10 minute.


Amestecati carnea tocata de porc cu usturoiul tocat si patrunjelul taiat marunt. Puneti sare si piper.


Scurgeti bine cartofii, puneti-i intr-un castron si varsati deasupra smantana lichida. Puneti sare si piper si amestecati-i bine sa fie imbibati de crema.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Ungeti cu unt o forma detasabila cu peretii inalti (ca pentru un tort). Puteti pune si hartie de copt pentru a o scoate din forma mai usor.


Asezati primul aluat foietaj si asezati jumatate din cartofi. Puneti deasupra carnea si acoperiti cu restul de cartofi.


Turnati deasupra smantana ramasa.


Acoperiti cu al 2-lea aluat si sigiliati bine marginile.


Ungeti cu ou batut si cu dosul unui cutit, puteti decora.


Am facut un semineu in mijloc, din hartie de copt.


Dati la cuptor, timp de 1h 30 min.


Urmariti, trebuie sa fie bine colorata, dar nu trebuie sa se arda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

miki_a 1

07.05.2017, 09:11

Un "tort" aperitiv deosebit și foarte bun!

dantes 1

07.05.2017, 12:58

Bun!

Rocsi 1

08.05.2017, 20:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi