Placinta cu cartofi, telemea Delaco si varza calita

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2013 | 6044 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult ,asa ca de data aceasta am ales sa fac placinta cu cartofi si telemea si cu varza dulce calita .. Este un picut de lucru la ea dar satisfactia este mare cind vezi cu cita pofta se maninca .. Nu ezitati sa faceti fiindca este foarte buna si satioasa ...Eu am facut dintr-o cantitate mai mare fiindca este lume in jur .. Spor la treaba si suucces deplin daca va incumetati sa faceti ..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina 000
  • un cub de drojdie proaspata
  • sare
  • apa cit cuprinde faina
  • 1 kg de cartofi
  • 1/2 varza dulce
  • 1/2 ulei
  • 200 gr telemea de vaca Delaco
  • piper
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi, telemea Delaco si varza calita:

Am pus faina intr-un  castron, am facut un cuib in ea si am pus sarea si drojdia si am mestecat un picut cu apa calduta;

am lasat sa creasca maiaua un picut  apoi am framintat bine si am lasat la crescut .

Cartofii i-am curatat si i-am pus la fiert.Varza am taiat-o subtire am sarat-o si am piperat-o, apoi am calit-o.

Cartofii dupa ce au fiert i-am  strecurat  si i-am pasat ca  si pireul .

Telemeaua  am ras-o si am amestecat-o cu cartofii . Dupa  ce aluatul a crescut l-am impartit in 22 de parti egale  si fiecare bucatica  a fost intinsa  sub forma  de  cerc;

punem cartofi,alternativ varza calita,  rulam si facem un rulou sub forma de melc.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins,apoi luam fiecare bucata  si o modelam din nou sub forma  de cerc si  punem la  prajit; repetam operatia  pina la terminarea aluatului .

Intre ele eu am pus hirtie de bucatarie absobanta pentru surplusul de ulei.

Placintelele sunt gata,pofta   mare, garantat un  bune!

TIPS-URI

1

Se pot servii cu telemea linga ,rosii ardei

2

Sau pur si simplu asa cum sunt ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi, telemea Delaco si varza calita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si mac