Placinta cu ceapa si smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2011 | 6397 vizualizari

 

Placinta cu ceapa si smantana este o reteta taraneasca foarte gustoasa, mai ales atunci, cand este coapta pe vatra, intr-un mediu rustic. Placinta cu ceapa si smantana poate fi completata cu un vin rosu taranesc sau o tuica fiarta, in plina iarna.Si cum aceasta nu e prea departe...va poftesc la o portie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1kg ceapa rosie
  • 300g kaiser
  • 300g cascaval mai tare
  • 400g smantana
  • 5 oua
  • 1 lingurita enibahar macinat
  • nucsoara
  • 40ml ulei de masline
  • ghimbir pudra
  • cardamom(optional)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa si smantana:

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer. Se asezoneaza si se caleste timp de 5 minute.

Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras , amestecate bine toate.

Se aseaza o foaie in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu furculita. Ceapa si kaiserul se intind uniform pe toata suprafata aluatului, dupa care se adauga amestecul din oua, smantana si cascaval apoi adaugam cealalta foaie pe care am crestat-o din loc in loc. Se da la cuptorul preancalzit, timp de 30-40 de minute , la 180 de grade C pina prinde o crusta aurie deasupra.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se serveste fierbinte,dar la fel de buna este si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Cosulete cu ciuperci