Placinta cu ceapa si smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2011 | 3499 vizualizari

 

Placinta cu ceapa si smantana este o reteta taraneasca foarte gustoasa, mai ales atunci, cand este coapta pe vatra, intr-un mediu rustic. Placinta cu ceapa si smantana poate fi completata cu un vin rosu taranesc sau o tuica fiarta, in plina iarna.Si cum aceasta nu e prea departe...va poftesc la o portie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1kg ceapa rosie
  • 300g kaiser
  • 300g cascaval mai tare
  • 400g smantana
  • 5 oua
  • 1 lingurita enibahar macinat
  • nucsoara
  • 40ml ulei de masline
  • ghimbir pudra
  • cardamom(optional)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa si smantana:

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer. Se asezoneaza si se caleste timp de 5 minute.

Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras , amestecate bine toate.

Se aseaza o foaie in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu furculita. Ceapa si kaiserul se intind uniform pe toata suprafata aluatului, dupa care se adauga amestecul din oua, smantana si cascaval apoi adaugam cealalta foaie pe care am crestat-o din loc in loc. Se da la cuptorul preancalzit, timp de 30-40 de minute , la 180 de grade C pina prinde o crusta aurie deasupra.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Se serveste fierbinte,dar la fel de buna este si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

21.10.2011, 07:48

deliciu

jolygina 1

21.10.2011, 09:49

naomy 1

21.10.2011, 12:40

waw ,ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!