Placinta cu ceapa si smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2011 | 3647 vizualizari

 

Placinta cu ceapa si smantana este o reteta taraneasca foarte gustoasa, mai ales atunci, cand este coapta pe vatra, intr-un mediu rustic. Placinta cu ceapa si smantana poate fi completata cu un vin rosu taranesc sau o tuica fiarta, in plina iarna.Si cum aceasta nu e prea departe...va poftesc la o portie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1kg ceapa rosie
  • 300g kaiser
  • 300g cascaval mai tare
  • 400g smantana
  • 5 oua
  • 1 lingurita enibahar macinat
  • nucsoara
  • 40ml ulei de masline
  • ghimbir pudra
  • cardamom(optional)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa si smantana:

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer. Se asezoneaza si se caleste timp de 5 minute.


Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras , amestecate bine toate.


Se aseaza o foaie in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu furculita. Ceapa si kaiserul se intind uniform pe toata suprafata aluatului, dupa care se adauga amestecul din oua, smantana si cascaval apoi adaugam cealalta foaie pe care am crestat-o din loc in loc. Se da la cuptorul preancalzit, timp de 30-40 de minute , la 180 de grade C pina prinde o crusta aurie deasupra.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Se serveste fierbinte,dar la fel de buna este si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

21.10.2011, 07:48

deliciu

jolygina 1

21.10.2011, 09:49

naomy 1

21.10.2011, 12:40

waw ,ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta spaniola – Tortilla