Placinta cu ciuperci

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 3793 vizualizari

 

din categoria ce avem prin frigider

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 275 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • suc de rosii (pentru uns)
  • Umplutura:
  • 500 g ciuperci
  • 1 fir de praz mai gros
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Aluatul:


Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia uscata si se amesteca. Se face o gropita in mijloc si se adauga apa calduta, zaharul si uleiul. Se amesteca si cand sunt aproape incorporate ingredientele, se adauga sarea.


Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Se pudreaza cu faina, se acopera si se lasa la dospit, in loc caldut, o ora. In acest timp isi va dubla volumul.


Intre timp pregatim umplutura. Taiem prazul marunt si il punem la calit cateva minute, in 2 linguri de ulei de masline. Cand s-a inmuiat prazul adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasa sa fiarba pana scade toata zeama.


Adaugam sare, piper si dam de pe foc.


Dupa ce se raceste adaugam cascavalul ras si cele doua oua batute.


Dupa ce aluatul a dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 4 bucati. Se intind doua foi, care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Punem umplutura pe cele doua foi.


Celelalte doua parti de aluat le intindem si le crestam cu cutitul. Se iau usor pe sucitor si se pun pe rand, peste cele doua foi dintava.


Se apasa marginile cu mana sau cu furculita si se lasa sa stea in tava, pana se incinge cuptorul la 180 de grade.


Se ung placintele cu suc de rosii si se presara susan.


Se dau la cuptor pana se rumenesc.


Ideea aici

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

ela 1

20.11.2010, 19:25

La Ancuta 1

21.11.2010, 20:30

Ela multumesc

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 22:43

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute