Placinta cu dovleac

de Anamaria Cook in Dulciuri, 1 Noi 2012 | 6712 vizualizari

 

Zilele de vara calduroase au trecut de mult, aproape ca sunt un vis frumos, de mult apus, dar nu putem lasa frigul de afara sa ne rapuna si trebuie sa profitam din plin de bunatatile toamnei. Eu nu ma pot gandi la altceva mai bun decat o placinta cu dovleac,

 

INGREDIENTE

  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un dovleac (eu am avut ~ 1,5 kg dovleac ras)
  • 200 g zahar (eu am folosit brun)
  • 50 g unt
  • PENTRU FOI:
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde (eu parca am pus cam 8 pumni)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Curatati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare.

Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15 minute sau pana ce dovleacul s-a inmuiat.

Pentru aluat puneti toate ingredientele (in afara de faina) intr-un castron.

Amestecati cu o furculita sau un tel apoi adaugati faina treptat pana ce obtineti un aluat moale dar care nu se prinde de mana, framantati pana ce acesta devine elastic. Impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi cam de 2-3 mm grosime (eu am facut foaia pentru baza putin mai mare pentru a  acoperii peretii tavii)

Tapetati o tava termorezistenta cu unt si putina faina, asezati foaia mai mare acoperind peretii tavii, apoi turnati dovleacul racit.

Asezati cea de-a doua foaie perforand-o din loc in loc cu varful unui cutit apoi ungeti cu putin ou batut sau putin lapte.

Puneti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru 40 de minute sau pana ce placinta este rumena. Scoateti placinta din cuptor, lasati sa se racoreasca si taiati in bucati de marimea dorita.

Eu am taiat cand era destul de calduta caci aveam casa plina de pofticiosi :)

Delicioasa calduta cat si rece.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )