Placinta cu dovleac

de JulyCris in Prajituri, 15 Ian 2014 | 2349 vizualizari

 

Buna,buna... :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua intregi
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 13 linguri faina
  • un praf de copt.
  • Pt. Umplutura
  • dovleac(1 kg)
  • zahar dupa gust.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite.


Eu tai dovleacul felii,spal bine coaja si il pun asa cum este putin la fiert. Se inmoaie si se poate da cu usurinta pe razatoare.


Se da dovleacul pe razatoare si se pune la calit impreuna cu zaharul,pana scade sucul pe care il lasa.


Se tapeteaza tava cu unt si faina,se pune jumatate din compozitia de aluat,se baga la cuptorul preincalzit pt 5 minute,se scoate se pune dovleacul si restul compozitiei deasupra(se intinde cu o lingura) si se baga la cuptor pt cca 30-40 de minute. Se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Am facut placinta cu acelasi aluat de la placinta cu mere pe care am postat-o. Nu stiu cum sa dau trimitere la acea reteta ca sa nu mai scriu inca odata. :)

2

Eu am adaugat in dovleac si 2 plicuri de zahar vanilat. A a vut o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

babi5 1

16.01.2014, 16:32

Sim0na 1

16.01.2014, 20:33

Alina26 1

17.01.2014, 12:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac