Placinta cu dovleac

de CarmenBlue in Dulciuri, 12 Oct 2015 | 1932 vizualizari

 

O reteta deosebit de simpla! Un aluat dulce care se preteaza la umpluturi diverse: cu mere (http://www.bucataras.ro/retete/placinta-frageda-cu-mere-73472.html), cu branza dulce sau cu ludaie

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat (1 plic)
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde (aprox. 600 de g, in functie de faina)

Umplutura

  • 1 kg dovleac
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingura pesmet/gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se curata, se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se caleste intr-o cratita neaderenta pana se evapora lichidul. Se lasa sa se raceasca si se prepara aluatul, astfel:


Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.)


Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se continua omogenizarea. Acum se adauga si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi se adauga faina cernuta pana cand compozitia se transforma in aluat.


Se renunta la lingura de lemn si se framanta cu mana. Se adauga faina treptat, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si devine foarte elastic.


Se tapeteaza cu ulei si faina o tava normala. Se imparte aluatul in doua. Se infaineaza planul de lucru si sucitorul si se intinde o foaie. Se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava.


Dovleacul racit se intinde in tava. Se presara o lingura de gris sau pesmet. Se pune a doua foaie care se inteapa cu furculita pentru a lasa sa iasa aburul ce se formeaza la copt.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste usor.


Se scoate din cuptor si se lasa la racit acoperita tava cu un stergar curat. Se taie si se poate pudra cu zahar pentru cine doreste!


 

TIPS-URI

1

Am facut si cu dovleacul necalit, asa crud, dar se simte mai tare textura dovleacului.

2

Cantitatea de zahar si de scortisoara din umplutura depinde de gustul fiecaruia. Tineti cont, totusi, ca aluatul este unul dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Moni_alex 1

13.10.2015, 10:11

buna!

mihaelar63 1

13.10.2015, 13:19

Ksenya 1

19.10.2015, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac