Placinta cu dovleac copt

de RuxyRux in Prajituri, 25 Noi 2010 | 8913 vizualizari

 

Este favorita mea nr.1...

 

INGREDIENTE

  •   Aluat:
  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 4 felii dovleac copt
  • o nuca de unt
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • zahar vanilat
  • esenta de rom 1 lingurita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac copt:

Se amesteca intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si dizolvi inauntru drojdia. Dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete. Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, o coci 5 min apoi pui compozitia de dovleac, apoi pui foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min. Se lasa la racit si se pudreaza apoi se serveste cu zambetul pe buze! Mmmmm e delicioasa!


Compozitia de dovleac:


Feliile de dovleac se curata se scoate pulpa si se amesteca intr-o tigaie pe foc cu putin unt impreuna cu zaharul scortisoara, vanilia si romul.


Varianta de post nu contine unt, deci punem umplutura in tigaie la calit fara unt, putem adauga insa o lingurita de ulei de palmier.


Se lasa in jur de 7-8 minute sa se caleasca la foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

adriana_bobu 1

25.11.2010, 22:01

buna

RuxyRux 1

25.11.2010, 22:26

Buna Adriana!

tanyapatap 1

26.11.2010, 12:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
American Cheesecake