Placinta cu fasole verde si ciuperci

de nadina73 in Mancaruri de post, 22 Ian 2011 | 7731 vizualizari

 

O reteta de post ,preluata de la o manastire.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj 500 g
  • 1 cutie fasole verde mare
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cutie masline negre fara samburi
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu fasole verde si ciuperci:

Se toaca ceapa,se caleste in putin ulei.

Se pun ciupercile  si maslinele tocate marunt peste ceapa.

Fasolea se taie marunt, se pune peste ciuperci si masline.

Rosiile se decojesc si se taie cubulete,se amesteca toate,se lasa sa fiarba 10 minute.

Se condimenteaza cu sare ,piper si patrunjel verde tocat.

Se intind putin foile de foietaj cu sucitorul.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se intinde o foaie,se pune compozitia de legume,scursa daca ramane zeama.Se acopera cu cealalata foaie.Se poate intepa putin cu furculita (eu am modelat-o putin)se unge cu putin ulei.

Se apasa bine marginile pentru a nu curge compozitia afara.

Se da tava la cuptor pentru 30-40 minute la 170 grade.

Se serveste simpla sau cu khetchup dulce sau picat,dupa preferinta.

O placinta de post foarte buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu fasole verde si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci