Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2016 | 3677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi medii
  • 4-5 linguri faina (eu am pus doar 3-4 dar trebuia putin mai mult)
  • 1-2 oua
  • sare
  • sunca presata/muschiulet afumat/ kaiser (aici alegeti voi ce vreti)
  • felii de cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie:

Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece.


Lasam pana ce furculita intra usor in ei.


Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata.


Intre timp feliem cascavalul si mezelul ales.


Cand cartofii s-au racit ii curatam de coaja si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Ii punem intr-un bol, punem sare, ouale si faina.


Framantam cu mana un aluat nelipicios. Nici nu trebuie sa exageram cu faina (si sa punem prea multa) deoarece timpul de procesare nu este extrem de lung si nu vrem sa mancam foi crude.


Pregatim tigaia. A mea are (asa cum am specificat) 28 cm. Puteti face si-n una mai mica dar veti pune doar 5-6 cartofi, adaptand restul ingredientelor.


Punem o lingura de ulei si lasam sa se infierbante.


Impartim aluatul in 2 bile egale.


Punem una in tigaie si cu ajutorul degetelor o intindem intr-o foaie rotunda (acum o sa va dati seama cum trebuie sa fie consistenta aluatului ;), nici tare sa n-o puteti intinde cu degetele, nici prea moale sa se desfaca ). Miscati-va rapid c-aveti de pus si umplutura si-nca o foaie.



Asezam deasupra sunca/cascaval/sunca, apoi cea de-a doua foaie de aluat cu cartof. Apasam usor pe margini sa le lipeasca foile.


Dam focul la mic , punem capac si lasam timp de 5 minute. Tigaia asta-i grozava, foarte fierbinte, voi daca folositi altfel fiti atenti sa fie bine patrunsa foaia. Poate fi necesar sa lasati mai mult. Trebuie sa se rumeneasca frumos. Verificati cu ajutorul unei spatule late.


Inclinati usor tigaia si lasati sa cada placinta intr-o farfurie mare.


Asezati deasupra placintei tigaia cu fundu-n sus, prindeti de farfurie si cu o miscare ferma o rasturnati in asa fel incat partea coapta sa ramana deasupra.


Lasati inca 4-5 minute, opriti focul si mai lasati placinta in tigaie pentru cateva minute.


Rasturnati, feliati si serviti cu iaurt, salata sau muraturi.


Nu faceti foile prea groase, riscati sa nu se patrunda bine! Mai bine le intideti mai greut dar pregatiti ceva bun.


Pentru a intinde a doua foaie eu m-am ajutat de putina faina, pe blatul de lucru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

silvi0ara 1

01.11.2016, 19:55

Panacris 1

06.11.2016, 11:07

Lasă, că-mi revin eu. Să vezi ce de plăcinte voi face

Valclaudia 1

30.11.2016, 22:10

trebuie incercata neaparat! Am trecut reteta la seif

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu cartofi