Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)

de camelia75 in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2013 | 6397 vizualizari

 

Reteta de azi am gasit-o pe blogul lui Teo( Teo’s Kitchen ) .Am citit-o(cu atentie:)) )si mi-am zis ca trebuie neaparat s-o incerc!Acum,dupa ce am gustat din ea,va asigur ca merita tot efortul sa o preparati. Am verificat mai intai sa vad daca am toate ingredientele necesare prin camara si frigider,apoi m-am pus treaba.

 

INGREDIENTE

  • Pt. piureul cu usturoi:
  • 1 kg cartofi albi
  • 100 gr unt
  • 7 catei de usturoi
  • 100 ml lapte
  • sare, piper,
  • nucsoara macinata (dupa gust)
  • 500 grame carne vita(cubulete)
  • 5 linguri ulei de masline Costa D’Oro
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde(reteta originala nu-l are)
  • 1 borcan sos pentru paste cu busuioc (400 gr)
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri parmesan
  • sare,piper,
  • cimbru dupa gust
  • 250 ml smantana pentru gatit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului):

Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi.


1.Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare.

2.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe razatoarea mica si condimente dupa gust si lasati la foc amestecand continuu, pana obtineti un sos legat.

3.Dupa ce cartofii s-au fiert ii scurgeti de apa.Puneti sosul de usturoi peste carofi si mixati pana obtineti un piure cremos(cartofii si sosul trebuie sa fie fierbinti)


4.Intr-o tigaie mare(de preferat care nu lipeste) incingeti uleiul de masline,apoi caliti ceapa pana devine translucida.

5.Adaugati carnea de vita si o lasati sa se caleasca timp de 5 minute.(amestecati pentru a se rumeni pe toate partile)

6.Adaugati morcovii,ardeii,usturoiul taiat marunt si condimentati dupa gust cu sare, piper si cimbru.Lasati-le sa se caleasca 5 minute,apoi adaugati sosul de rosii.Lasati la foc mic timp de

15 minute,dar amestecati din cand in cand, pentru a nu se lipi.

7.Dupa ce trageti tigaia dupa foc,gustati pentru a vedea daca mai este necesar sa condimentati,apoi puneti compozitia cu carne intr-un vas termorezistent /tava uns/a cu unt.

8.Peste compozitia cu carne, puneti piureul de cartofi si parmezan ras.

9.Dati la cuptorul preincalzit la 180°C timp 25-30 minute.


Se serveste cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

DIANA B 1

30.06.2013, 09:16

Place , dar nici aici nu se regaseste la ingrediente smantana si cantitatea ei ... pe Gustos.ro este si mai incompleta ... dar mie tot imi place .
Sper ca spusele mele nu te-au deranjat , am facut-o-n mod constructiv .
Duminica frumoasa ca tine !

camelia75 1

30.06.2013, 10:24

Diana,
Multam tare ca mi-ai atras atentia!!
Rog pe Bucataras sa ma ajute si sa treaca la ingrediente "250ml smantana dulce pentru gatit".

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:33

Minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Muschi de purcel la cuptor