Legume umplute

de catalina79 in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2011 | 6119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ardei 3buc
  • rosii 3 buc
  • dovlecel 1 buc(care se taie in trei)
  • carne tocata 500g
  • orez 1/2 pahar
  • ceapa 2 buc
  • bulion 200ml
  • verdeata
  • boia dulce 1 lingurita
  • cimbru uscat
  • sare,piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute:

Legumele dupa ce sunt spalate f bine se scobesc pt a fi umplute(ardeii se curata de seminte,rosiile si dovleceii se scobesc cu o ligurita pt a scoate miezul si pentru a putea fi umplute).Daca dovlecelul este cu din acela alb cu coaja groasa se va curata de coaja ,daca e dovlecel verde(zuchini) nu se curata de coaja. Ce se scoate din rosii si dovlecei se toaca marunt si se adauga la umplutura.

Umplutura se face din carne tocata, orez, ceapa tocata foarte fin, miezul de la rosii si dovlecei, sare, piper, verdeata (eu de obicei pun foarte putin marar, patrunjel si frunze de telina), un pic de boia dulce pt culoare si un varf de cutit de cimbru uscat.Totul se amesteca si se vor  umple legumele cu aceasta umplutura.

Apoi se aseaza toate in picioare intr-o cratita unde se adauga apa pana cand acopera trei sferturi de  legume.Se pun la fiert la foc mic.Dupa 30 de minute dupa ce au fiert se adauga 200 ml bulion diluat cu putina apa pentru a se forma un sos. Dupa ce incepe sa fiarba sosul gustam din el si daca este necesar sau dorim, adaugam putina sare sau zahar dupa gust. Lasam totul sa fiarba pana sunt legumele fierte si scade sosul la jumatate. Daca dorim putem sa bagam cratita la cuptor , asa stam fara grija ca poate se prinde de fundul cratitei.

TIPS-URI

1

cantitatile scrise de mine sunt aproximative, daca va ramane umplutura puteti forma bilute care le adaugam in sos

2

cine doreste poate sa caleasca in ulei ceapa si legumele

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui la cuptor