Placinta cu ghebe

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2012 | 3926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 pachetel drojdie
  • apa calduta
  • 1 varf lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g ciuperci sau ghebe
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 4 oua
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ghebe:

Aluat:


Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.


Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa.


Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat nelipicios.


Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.


Umplutura:


Taiem ceapa si ardei marunt.


Punem ulei la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa si ardeii.


Lasam sa se caleasca, si intre timp punem ghebele la scurs intr-o strecuratoare, apoi le maruntim usor cu blenderul, sau le tocam marunt.


Adaugam ghebele peste ardei si ceapa, si le mai lasam sa se caleasca impreuna 10 minute.


Saram dupa gust apoi lasam sa se raceasca complet.


Dupa ce s-a racit umplutura, adaugam ouale batute si omogenizam.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua bucati.


Intindem fiecare bucata intr-o foaie.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem prima foaie in tava, punem apoi umplutura si la final ultima foaie.


Intepam foaia de deasupra cu o furculita, apoi punem oua batut cu smantana si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.


Se serveste fie calda fie rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (62)

Angelina_Elena 1

20.11.2012, 22:04

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 00:03

Angelina_Elena 1

23.11.2012, 12:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj