Ciulama de bureti cu mamaliguta

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2010 | 8820 vizualizari

 

Nu stiam unde sa o trec asa ca am trecut-o la....garnituri !

 

INGREDIENTE

  • 500 g bureti de roua
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 ml smantana
  • 300 g faina de malai
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de bureti cu mamaliguta:

Curatam si spalam bine de tot buretii Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat.


Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.


Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din patrunjelul verde tocat( desi este recomandat sa se puna la sfarsitul prepararii termice, eu il pun o parte de le inceput pentru ca le da buretilor un gust aparte, delicios).Acoperim totul cu apa pina depaseste cu 1-2 degete ciupercile si lasam sa fiarba la foc mic , acoperite, cam 20 minute.


In acest timp preparam mamaliguta: punem sa fiarba 1, 5 l apa cu o lingurita cu sare.Cand apa clocoteste adaugam , in ploaie, faina de malai, amestecand continuu cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina de malai, nu mai puneti pentru ca la fierbere, mamaliga se ingroasa.


Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand , aproximativ 20 minute, pina e gata mamaliga.


Smantana o amestecam cu faina si cu putina apa pina se formeaza un sos ca o smanatana nu prea groasa.Adaugam amestecul peste ciupercile ce fierb si invartim cu lingura de lemn avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi lasam sa mai fiarba 5 minute.

Adaugam patrunjelul verde tocat deasupra ciupercilor.


Servim ciupercile cu mamaliguta, ornand farfuria dupa preferinta si inspiratie.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de bureti cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

02.06.2010, 20:16

of, ce pofta imi faceti si tosmai azi cad nu am eu ciuperci! sidy e buna, stiu eu, si imi da si mie macar de pofta o lingura acolo!

Bunica 1

02.06.2010, 21:32

Cu o mamaliguta asa de zambitoare si o ciulama de bureti las tot si ma asez la masa . Este foarte apetisanta!

anomisana 1

03.06.2010, 12:47

Foarte bun si foarte aratos. Stiu ce gatesc la sfarsitul saptamanii. Multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aperitiv