Placinta cu hering afumat si conopida

de Satisfyyourcravings in Peste, 9 Dec 2018 | 2451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi fainosi
  • 400 grame conopida (eu am folosit violet)
  • 1 catel usturoi
  • 1 bucata 1 cm ghimbir proaspat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mix condimente Vaduvan (vezi tips)
  • 50 grame stafide
  • 260 grame hering afumat (se poate inlocui cu macrou afumat)
  • 150 ml lapte de cocos
  • 1/4 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu hering afumat si conopida:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie), usturoiul se piseaza, iar ghimbirul se rade fin. 

Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa cu sare, 15-20 de minute. Se scurg de apa si se lasa la racit. 

Conopida se fierbe in apa cu sare, 3 minute. 

Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul, ghimbirul si mixul de condimente. Se prajesc 30 de secunde, apoi se adauga conopida, stafidele, sare si piper si se gatesc 5 minute la foc mediu, amestecand frecvent. 

Se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga pestele rupt in bucati. Se amesteca usor. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor (daca este nevoie).

Se amesteca cartofii cu laptele de cocos, patrunjelul si putina sare. Se transforma in piure, care se intinde peste mixul de conopida si peste. Se unge cu ulei si se coace 15 minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

TIPS-URI

1

Vaduvan este un mix de condimente care contine ceapa pudra, mustar, pudra, usturoi pudra, curcuma, cardamom, seminte de fenugrek, seminte de cumin, seminte de fenicul, scortisoara, chilli, cuisoare, tarhon, foi de dafin si petale de trandafir

2

Vaduvan poate fi inlocuit cu pudra de curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu hering afumat si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ksenya 1

10.12.2018, 20:37

pe gustul meu!

dantes 1

11.12.2018, 10:10

Buna!

Panacris 1

11.12.2018, 18:03

Minunată! Noh, conopidă violet încă n-am văzut! Bine de știut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pestisori