Placinta cu iaurt

de Laly in Prajituri, 19 Sep 2010 | 8058 vizualizari

 

O placinta foarte gustoasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de iaurt
  • 8 oua
  • 250-300 gr zahar
  • 1 pachet foi de placinta
  • stafide
  • coaja de lamaie,esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

1.Separam ouale.Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie,esenta,galbenusurile si zaharul.Incorporam si albusurile batute spuma.Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.

2.Pregatim o tava de copt (mai inalta,deoarece aluatul se va umfla).Punem la baza 3 foi de placinta,apoi punem 2-3 polonice din umplutura(cam 1 deget grosime de compozitie).

3.Repetam operatia pana terminam toata umplutura.Ultimul strat trebuie sa fie de umplutura.

4.Coacem la foc domol circa 40 de minute,pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra.Compozitia se va umfla,dar cand o vom scoate din cuptor se va mai lasa un pic.

5.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

25.09.2010, 20:03

fac si eu....acum....

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:00

si eu fac ceva de genu ....este foarte buna ..seamana putin cu cremesul... ai 5 f

elena1988 1

24.02.2011, 09:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie