Placinta cu iaurt

de Laly in Prajituri, 19 Sep 2010 | 4756 vizualizari

 

O placinta foarte gustoasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de iaurt
  • 8 oua
  • 250-300 gr zahar
  • 1 pachet foi de placinta
  • stafide
  • coaja de lamaie,esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

1.Separam ouale.Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie,esenta,galbenusurile si zaharul.Incorporam si albusurile batute spuma.Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.


2.Pregatim o tava de copt (mai inalta,deoarece aluatul se va umfla).Punem la baza 3 foi de placinta,apoi punem 2-3 polonice din umplutura(cam 1 deget grosime de compozitie).


3.Repetam operatia pana terminam toata umplutura.Ultimul strat trebuie sa fie de umplutura.


4.Coacem la foc domol circa 40 de minute,pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra.Compozitia se va umfla,dar cand o vom scoate din cuptor se va mai lasa un pic.


5.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

madi_marin 1

25.09.2010, 20:03

fac si eu....acum....

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:00

si eu fac ceva de genu ....este foarte buna ..seamana putin cu cremesul... ai 5 f

elena1988 1

24.02.2011, 09:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu dovleac