Prajitura cu iaurt si piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Apr 2011 | 18300 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 350 g piscoturi
  • 370 g iaurt
  • 500 g piersici
  • 15  g gelatina
  • 300 ml frisca + 100 ml frisca pentru decor
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si piersici:

 

Crema:
Iaurtul la temperatura camarei se amesteca cu 6 linguri de zahar pudra.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece si apoi se dizolva pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde(NU TREBUIE SA FIARBA!!!).Intr-un castron se pun cateva linguri de iaut si se amesteca cu gelatina,amestecand rapid,apoi se incorporeaza in restul de iaurt.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt,se mixeaza putin.


Asamblare:

Pregatim o tava pentru chec pe care o tapetam cu hartie de aluminiu sau cu folie alimentara(atat peretii cat si fundul).Pe baza tavei se pun piscoturi insiropate,ca in imagine,

1/2 din crema de iaurt si jumatatile de caise,apoi se pune inca un strat de piscoturi,restul de crema si caise. Ultimul strat trebuie sa fie de piscoturi insiropate(aici am pus 4 piscoturi,nu trei,pt ca e mai lata tava sus:).Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 2 ore,apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna cu o miscare brusca).

100 ml frisca se bat,dar nu foarte tare,se lasa mai moale si se decoreaza prajitura(cu o lingura am format valuri ca in imagini) .Se decoreaza si cu piersici taiate feli.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si piersici-0
Prajitura cu iaurt si piersici-1
Prajitura cu iaurt si piersici-2
Prajitura cu iaurt si piersici-3
Prajitura cu iaurt si piersici-4
Prajitura cu iaurt si piersici-5
Prajitura cu iaurt si piersici-6

COMENTARII (21)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.04.2011, 12:11

adry88

adry88 1

31.05.2011, 21:43

kelliscooper

kelliscooper 1

24.12.2011, 15:24

la crema de iaurt , am adaugat coaja rasa de la o lamaie si zeama acesteia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!