Prajitura cu iaurt si piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Apr 2011 | 19621 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 350 g piscoturi
  • 370 g iaurt
  • 500 g piersici
  • 15  g gelatina
  • 300 ml frisca + 100 ml frisca pentru decor
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si piersici:



Crema:

Iaurtul la temperatura camarei se amesteca cu 6 linguri de zahar pudra.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece si apoi se dizolva pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde(NU TREBUIE SA FIARBA!!!).Intr-un castron se pun cateva linguri de iaut si se amesteca cu gelatina,amestecand rapid,apoi se incorporeaza in restul de iaurt.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt,se mixeaza putin.




Asamblare:


Pregatim o tava pentru chec pe care o tapetam cu hartie de aluminiu sau cu folie alimentara(atat peretii cat si fundul).Pe baza tavei se pun piscoturi insiropate,ca in imagine,


1/2 din crema de iaurt si jumatatile de caise,apoi se pune inca un strat de piscoturi,restul de crema si caise. Ultimul strat trebuie sa fie de piscoturi insiropate(aici am pus 4 piscoturi,nu trei,pt ca e mai lata tava sus:).Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 2 ore,apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna cu o miscare brusca).


100 ml frisca se bat,dar nu foarte tare,se lasa mai moale si se decoreaza prajitura(cu o lingura am format valuri ca in imagini) .Se decoreaza si cu piersici taiate feli.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 12:11

adry88 1

31.05.2011, 21:43

kelliscooper 1

24.12.2011, 15:24

la crema de iaurt , am adaugat coaja rasa de la o lamaie si zeama acesteia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si ciocolata