Placinta cu iaurt

de deliciousflavours in Prajituri, 28 Aug 2012 | 4806 vizualizari

 

Hellooooo my friends, I'm back in business :))
Ce mai faceti, mi-a fost tare dooor de voi...am vrut sa mai lenevesc putin saptamana aceasta, dar nu m-am putut abtine :P
Va multumesc din toata inima pentru urarile de ziua mea si va doresc toate cele bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 800 gr iaurt gras (eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime)
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie/1/2 lingurita praf de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 gr unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Cam cu max 30 minute inainte sa va apucati de placinta, scoateti foile si lasati-le la decongelat, de asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca.

Prima data vom separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul pregatit. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt.

Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt si asezam prima foaie de placinta. Ungem cu unt topit, apoi asezam cea de-a doua foaie, pe care la fel, o ungem cu unt. Intindem uniform din compozitia cu iaurt si oua, din nou foaie unsa cu unt si tot asa pana la epuizarea foilor si a “cremei” de iaurt. Deasupra va ramane o foaie de placinta pe care bineinteles o ungem cu unt, acoperim cu marginile de foi, ungem din noi cu unt si dam la cuptorul (preincalzit) circa 40-45 minute, pana vedeti ca deasupra primeste o culoare aurie.

Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar praf.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

lilik 1

29.08.2012, 14:19

minunata fav

deliciousflavours 1

31.08.2012, 15:56

va multumesc mult mult! pupici si weekend placut!

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:56

Imi place placinta cu iaurt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt