Placinta cu iaurt

de Rux in Dulciuri, 12 Apr 2016 | 1546 vizualizari

 

Delicioasa pana la ultima bucatica!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 1 kg. iaurt grecesc
  • 100 gr. unt gras( 82%)
  • 250 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Foile se dezgheata.

Untul se topeste si se lasa deoparte.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul fix zece minute( atentie nu trisati :)))) le vrem pufoase.

Se pune iaurtul, lingura cu lingura in compozitia de ou, mixam cu un tel cu grija sa nu dea inapoi, apoi vanilia, amestecand usor.

Se unge tava cu unt, se  toarna un polonic din compozitia de iaurt si se asaza prima foaie. Se unge cu iaurt, ne folosim de o pensula si se pune a doua foaie care se unge cu iaurt( din compozitie desigur),apoi a treia foaie si deasupra se toarna din nou un polonic plin din compozitia de iaurt. Se procedeaza in continuare la fel pana terminam foile: deci trei foi unse, apoi deasupra un polonic de iaurt.

Ultima foaie se unge cu compozitia ramasa( in jur de o cana in care am pus si untul si am amestecat bine pana la omogenizare). Eu am intepat foaia de deasupra pe toata suprafata si am si portionat-o usor cu un cutit ascutit.

Placinta am pus-o la cuptor la 180 de grade si am copt-o aproximativ 40 de minute.

Se poate manca calda....pudrati-o daca doriti...noi am avut capsuni alaturi! Wow cat e de yamyyyyy!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Rux 1

14.04.2016, 21:33

Multumesc Merisor drag...a fost...

Catalina L 1

15.04.2016, 19:44

Rux 1

04.05.2016, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!