Placinta cu iaurt

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Apr 2016 | 4600 vizualizari

 

Delicioasa pana la ultima bucatica!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 1 kg. iaurt grecesc
  • 100 gr. unt gras( 82%)
  • 250 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Foile se dezgheata.

Untul se topeste si se lasa deoparte.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul fix zece minute( atentie nu trisati :)))) le vrem pufoase.

Se pune iaurtul, lingura cu lingura in compozitia de ou, mixam cu un tel cu grija sa nu dea inapoi, apoi vanilia, amestecand usor.

Se unge tava cu unt, se  toarna un polonic din compozitia de iaurt si se asaza prima foaie. Se unge cu iaurt, ne folosim de o pensula si se pune a doua foaie care se unge cu iaurt( din compozitie desigur),apoi a treia foaie si deasupra se toarna din nou un polonic plin din compozitia de iaurt. Se procedeaza in continuare la fel pana terminam foile: deci trei foi unse, apoi deasupra un polonic de iaurt.

Ultima foaie se unge cu compozitia ramasa( in jur de o cana in care am pus si untul si am amestecat bine pana la omogenizare). Eu am intepat foaia de deasupra pe toata suprafata si am si portionat-o usor cu un cutit ascutit.

Placinta am pus-o la cuptor la 180 de grade si am copt-o aproximativ 40 de minute.

Se poate manca calda....pudrati-o daca doriti...noi am avut capsuni alaturi! Wow cat e de yamyyyyy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si aroma de portocala