Placinta cu mere

de labonnebouche in Prajituri, 17 Oct 2011 | 1658 vizualizari

 

O placinta delicioasa, plina de arome de toamna

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 350 grame faina
  • 225 grame unt rece
  • 30 grame zahar
  • 60 ml apa rece
  • un praf sare
  • vanilie
  • Umplutura de mere
  • 5 mere
  • 4 linguri zahar
  • jumatate lingurita scortisoara
  • 30 grame unt
  • 2 linguri cognac
  • 1 lingura amidon
  • vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Blatul


Se taie untul in cuburi mici. Intr-un vas se combina faina, sarea, zaharul si vanilia. Se adauda untul si se amesteca pana cand untul se amesteca relativ omogen cu faina. se adauga apa rece, astfel incat aluatul sa devina compact si relativ omogen. Nu framantati aluatul foarte mult, astfel baza tartei devine ff tare. Acoperiti cu folie de plastic si lasati aluatul sa se odihneasca la frigider o ora.


Umplutura


Curatati merele si taiati-le in cubulete. Topiti untul pe foc mic, intr-o tigaie de marime medie.Adaugati merele, zaharul, scortisoara si vanilia. Gatiti pana cand zaharul se topeste, apoi adaugati amidonul. Adaugati cognacul peste mere si flambati-l pana alcoolul se dizolva. Lasati merele sa se raceasca.


Asamblati prin a intinde aluatul pana ajunge la o grosime de 3 mm. Se aseaza in formele de tarta, se umple tarta cu umplutura de mere. Deasupra se aseaza o foaie de aluat , ca un capac.


Coaceti la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand tarta capata o culoare aramie.

 

TIPS-URI

1

Serviti cu inghetata de vanilie sau frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MIUTA 1

19.10.2011, 12:33

Super bun
Bun venit!

mimmi 1

19.10.2011, 17:33

Lau 1

22.10.2011, 15:04

bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Tarta umeda cu mere