Placinta cu mere

de Denissa in Prajituri, 20 Noi 2011 | 1715 vizualizari

 

Excelenta pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. margarina
  • 4 linguri de zahar
  • 12 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt (sau 2 lingurite rase)
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • mere rase
  • zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se amesteca margarina, apa minerala, praful de copt stins si faina. Se framanta un aluat care se da la rece pentru 2 ore.


Intre timp facem umplutura de mere rase la care adaugam zahar, zahar vanilat, scortisoara.


Scoatem aluatul de la rece si intindem 2 foi. Asezam o foaie intr-o tava peste care punem umplutura de mere, stoarse in prealabil de zeama, si apoi cea de a 2 foaie.


Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

peste umplutura de mere se poate presara gris, avand astfel certitudinea ca zeama pe care o vor lasa merele nu va afecta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelaM 1

20.11.2011, 21:04

cu toate ca am facut si eu zilele trecute dar tot mai vreau

Lau 1

20.11.2011, 21:21

vreau si eu ca mie pofta

brunetica 1

18.12.2011, 08:28

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si foi de iaurt