Plăcintă cu mere

de botcrina in Dulciuri, 26 Ian 2014 | 4844 vizualizari

 

Aşa ne făcea nouă mama când eram micute, Plăcină cu Mere, era ceva deosebit, ne plăcea foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • un praf de sare
  • 1 cub de drojdie
  • 4-5 mere
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 4 linguri de zahăr
  • 500 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu mere:

Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc adăugăm drojdia, 100 ml apă călduţă şi sarea, mestecăm bine şi lăsăm până înfloreşte drojdia.

După ce am observat că drojdia este înflorită suficient, mai turnăm restul de apă călduţă şi începem să frământăm.

La final încălzim 50 de ml ulei şi-l adăugăm peste aluat. Mai frământăm până se încorporează uleiul bine şi lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Curăţăm merele şi le răzuim pe răzătoarea mare, amestecăm cu zahăr şi scorţişoară şi lăsăm sa stea pănă creşte aluatul.

Încingem într-o tigaie uleiul.

Întindem o foaie de aluat, stoarcem merele şi le aranjăm deasupra. Rulăm foaia de aluat, închidem la capete apoi cu un cuţit tăiem felii de aproximativ 2 cm grosime.

Păjim plăcina în uleiul încins, apoi o soatem pe un prosop de hârtie absorbantă.

Se serveşte călduţă!

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

trebuie să avem grijă ca aluatul să fie bine prăjiit să nu rămână nepătruns înăuntru, datorită umpluturii cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:15

delicioasa

laura_n 1

27.01.2014, 16:03

astea cred ca sunt bune de mori ce-mi plac, le bag la seif, poate ma lipesc de ele curand

botcrina 1

27.01.2014, 19:48

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu mere