Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)

de in Prajituri, 18 Noi 2014 | 18333 vizualizari

 

O placinta simpla, tare gustoasa, cu un un aluat facut in casa foarte fraged :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • zeama de la jumate de mandarina
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara

o lingura de gris (pentru a presara pe prima foaie)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (cu aluat facut in casa):

Pentru aluat punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute impreuna cu zeama de mandarina.

Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand pregatim umplutura.

Curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoare. Punem merele intr-un vas pe foc, adaugam zaharul si lasam pe foc mic, pana cand scade zeama.

Dam de pe foc si adaugam scortisoara si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.

Intindem o foaie de dimensiunea tavii. Asezam foaia in tava unsa cu unt.
Presaram o lingura de gris, apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii.
Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam peste mere. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca in tava si apoi taiem si pudram.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Este suficient si 1 kg mere.

2

Nu este neaparat sa punem zeama de mandarina/portocala in aluat. Iese la fel de fraged si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere(libaneza)