Placinta cu mere in aluat de placinta

de madab in Prajituri, 1 Feb 2015 | 10511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270g aluat de placinta
  • 5 mere
  • 100g zahar (dar daca merele sunt dulci poti pune mai putin )
  • Scortisoara
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere in aluat de placinta:

Merele se spala , se curata de coaja Si se dau pe razatoarea mare. Se scurg putin de zeama si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul la calit. Cand sunt aproape calite ,pui putina scortisoara.

Tapetezi o bucata de hartie de copt cu ulei , pui cateva foi de placinta si pe acestea merele calite. Le invarti , iar capetele le bagi putin inauntru pentru a nu curge. 

Intr-o tava pui hartie de copt pe care o dai putin cu ulei sa nu se prinda placinta de hartie (am patit-o de aceea o dau putin cu ulei). Dupa ce ai terminat de facut tot aluatul , tai placintele bucatele (ca le poti taia mai usor acum decat dupa ce le coci) si le dai la cuptorul preincalzit la o temperatura medie. Cand sunt gata pui putin zahar pudra peste ele. Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere in aluat de placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

02.02.2015, 21:57

Imi place asa ca iau o bucatica!

madab 1

02.02.2015, 23:21

Multumesc Cris Tina

mirela0911 1

03.02.2015, 14:37

Buna placinta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere