Plăcintă cu mere şi nuci - de post

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 4 Apr 2012 | 2781 vizualizari

 

O plăcintă cu aceste două ingrediente iese întotdeauna delicioasă...

 

INGREDIENTE

Umplutura
  • 700 g mere (date la răzătoare şi stoarse de suc);
  • 5 lg zahăr;
  • coaja de la o portocală;
  • coaja de la o lămâie;
  • 1/2 lgţ scorţişoară.
Aluat
  • 500 g făină;
  • 250 mL apă călduţă;
  • 150 mL ulei de floarea soarelui;
  • 3 lg oţet;
  • 10 g praf de copt;
  • un praf de sare.
Decor
  • 100 g miez de nucă;
  • sirop de miere (2-3 lg miere + 2-3 lg apă);
  • zahăr pudră.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu mere şi nuci - de post:

Aluatul


Se cântăreşte făina proaspăt cernută şi se amestecă cu praful de copt. Apa, uleiul, oţetul şi sarea se amestecă şi se toarnă în mijlocul făinii. Se omogenizează foarte bine, se frământă cam 5 minute şi se pune de-o parte, timp în care se pregăteşte umplutura pentru plăcintă.


Umplutura


Merele se spală, se dau la răzătoare, se storc de suc şi se amestecă cu coajă de lămâie+portocală, scorţişoară, zahăr.


Din aluat se întind două foi, nu foarte subţiri.


Se aşează foaia de plăcintă în tavă, se înţeapă cu o furculiţă, se pun merele rase, apoi cea de-a doua foaie. Se înţeapă plăcinta, se pun nucile deasupra şi se lasă timp de 10-15 minute.


Se coace la 160 -170 grade Celsius, timp de 40 de minute.


După ce se scoate plăcinta din cuptor, se unge cu siropul de miere (se acoperă tava cu un prosop) şi se taie după ce s-a răcit.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu mere şi nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

04.04.2012, 21:21

imi place

jolygina 1

05.04.2012, 10:00

buna

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 12:09

frumoasa si buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere