Plăcintă cu organe de porc

de ionix in Porc, 18 Feb 2011 | 7415 vizualizari

 

este bună pentru că veţi elimina pâinea... dar nu slăbeşte :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • O cană cu apă călduţă
  • 100 ml lapte călduţ
  • drojdie cât  nucă mai mică
  • două linguri cu unt
  • sare
  • făină cât cuprinde
  • două linguri cu ulei
  • două ouă pentru uns
  • Pentru umplutură:
  • un ficat de porc
  • un rinichi de porc
  • circa 300 g carne de porc
  • două linguri cu ulei
  • 3-4 ouă
  • două legături cu ceapă verde
  • 4 cepe galbene
  • sare, piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu organe de porc:

Preparare aluat:


Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune în laptele călduţ, presărăm puţină făină şi lăsăm la dospit 20 de minute.


Cernem făina şi apoi punem în mijlocul ei toate ingredientele, inclusiv maiaua dospită dar fără ulei. Se frământă bine, ungând mâna cu ulei din când în când, până când obţii un aluat uşor de modelat şi nelipicios.


Acoperim vasul cu un prosop şi dăm într-un loc călduţ la dospit, circa 45 de minute.


Între timp pregătim umplutura.



Preparare umplutură:


Ficatul şi rinichiul se curăţă iar apoi se pun la fiert. După ce au fiert vom da organele la răcit.


Carnea tocată, ceapa şi organele răcite se dau toate pe maşina de tocat iar apoi se amestecă foarte bine.


Uleiul se încinge şi în uleiul încins vom căli ceapa verde, tocată rondele, iar apoi dăm ceapa călită la răcit.


Ceapa răcită, amtestecul de organe cu ceapă şi carne, ouăle bătute, sarea, piperul şi cimbrul se vor amesteca foarte bine. Condimentele se pun după gust.




Asamblare:


Pe o planşetă curată împărţim în două aluatul iar apoi întindem două foi cât să încapă în tavă.


Cuptorul se încălzeşte la foc mediu.


Punem hârtie de copt într-o tavă, punem prima foaie de aluat, înţepăm foaia cu o furculiţă, turnăm umplutura iar apoi puneam cea de-a doua foaie de aluat.


Batem cele două pentru uns iar apoi vom unge plăcinta cu ele.


Se bagă la cuptor şi se coace la foc mediu până când se rumeneşte frumos.


Se taie după ce s-a răcit puţin iar apoi se serveşte.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu organe de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Cris2711 1

18.02.2011, 17:47

interesanta

ionix 1

18.02.2011, 17:50

Cris, mulţumesc frumos! este şi gustoasă.

La Ancuta 1

18.02.2011, 19:32

cred ca e tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit cu mujdei