Placinta cu prune

de kamy in Dulciuri, 14 Oct 2010 | 11693 vizualizari

 

reteta originala e cu 2oua etc dar eu am facut-o din trei oua si cantitatile mai mari cu jumate ...ptr ca mie-mi place mai ....groasa....depinde de gusturi

 

INGREDIENTE

  • prune(sa acopere toate suprafata aluatului...fara samburi)
  • 3 oua
  • 1,5 cana zahar
  • 1,5 cana lapte
  • 1,5 cana ulei
  • 3 cani faina
  • 1,5 plic praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • 4 plic zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Se bat ouale bine cu zaharul(si cel vanilat) si un praf de sare,se adauga laptele ,uleiul,coaja de lamaie rasa,iar cand adaugam faina (in care amestecam praful de copt) dam mixerul la cea mai mica treapta.

Aluatul obtinut il punem intr-o tava tapeteta iar peste asezam prunele cu coaja si presaram pe fiecare putina scortisoara.Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil si o lasam acolo pana cand capata o culoare frumoasa deasupra si trece testul scobitorii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kamy 1

13.03.2011, 17:21

ela....esti tot mai scumpa la vedere

ela 1

13.03.2011, 17:28

Kamy,am foarte mult de lucru,nu mai stiu de capul meu

kamy 1

13.03.2011, 17:33

ela... inseamna ca ai vanzari asta e super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune