Placinta cu pui si bacon

de Oana in Pui, 1 Mar 2010 | 5115 vizualizari

 

Reteta am gasit-o chiar in achetul de foietaj :) Foarte buuuuna! am adaptat nitel pe ici, pe colo :)

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foietaj
  • un piept de pui
  • 100 g bacon
  • 30 g unt
  • o ceapa
  • 2 linguri cu smantana
  • 2 linguri parmezan
  • 2 oua
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si bacon:

Foietajul se lasa la dezghetat.


Pieptul de pui se spala si se toaca la robot. Baconul se taie cubulete, ceapa se toaca si ea la robot. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se adauga ceapa si se lasa cateva minute sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi puiul si baconul. Carnea o sa lase apa, asa ca se amesteca bine si se lasa la inabusit. Cand carnea este facuta se adauga smantana si ouale batute, pastrand 2 linguri de ou pentru uns. Se amesteca toata compozitia, se adauga parmezanul si se opreste focul. Mararul se spala, se toaca marunt si se pune in compozitie. Se lasa la racit.


Foaia de aluat se imparte in 3, partile laterale taindu-se in fasii groase de 2 degete. Compozitia racita cu pui se aseaza in mijloc, apoi se petrec fasiile laterale pe mijloc. Eu am facut si 3 trigoane, imi ramasese compozitie (astea au disparut primele din tava :)). Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul oprit si se presara cu parmezan. M-am chinuit putin sa transfer placinta in tava, n-a mai stat dreapta :) se inmuiase putin aluatul...


Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc si se umfla foietajul.

 

TIPS-URI

1

In compozitia de pui se mai pot adauga ciuperci sau usturoi, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Oana 1

02.03.2010, 09:29

Mihaela, le-au papat pofticiosii

Oana 1

02.03.2010, 09:34

Ionix, ce dragut Eu am papat, gata, v-am pastrat si voua

crisad 1

02.03.2010, 11:01

salivez cand vad ce bine arata si sigur e si gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Pastai cu carne de pui