Placinta cu ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 6 Iul 2013 | 2443 vizualizari

 

...Cateodata baiatul meu cere ,,ceva'' cara sa-i aduca aminte de bunica ,care e departe de noi...Azi a vrut placinta ca la bunica :)
Am incercat sa-i indeplinesc dorinta :))
Bunica face placinta cu foaie facuta in casa :) eu am folosit foietaj.

 

INGREDIENTE

  • 300 g foietaj
  • 3 galbenusuri
  • 400 g ricotta
  • stafide
  • 300 g iaurt simplu dulce
  • zahar
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ricotta:

Mai intai pregatim umplutura...


Intr-un castron punem ricotta un pic de sare,doua galbenusuri,stafidele.Le amestecam.


Intindem foietajul si deasupra punem crema obtinuta.Presaram zaharul amestecat cu zaharul vanilat.


Eu am taiat in doua foietajul,ca sa incapa in tava.


Se ruleaza si se aseaza intr-o tava pe care am intins mai intai foaie de cuptor.


Se pune la cuptor pentru 20-30 minute sa se coaca un pic.Dupa acest timp se scoate si deasupra se pune iaurtul amestecat cu un galbenus si zahar vanilat.Se poate adauga zahar daca va place mai dulce.


Se introduce din nou in cuptor pana se rumeneste.


Cand se serveste se pudreaza cu zahar pudra vanilat...


Placinta a iesit ca la bunica :).



 

TIPS-URI

1

pentru ca se pune smantana deasupra tava trebuie sa fie pe masura,sa nu ramana spatiu...ca sa nu curga smantana pe alaturi

2

in reteta originala a bunicii se foloseste smantana :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

06.07.2013, 21:44

hop si eu!

diaconta 1

06.07.2013, 21:45

buna placinta

nadea68 1

06.07.2013, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creme brulee cu ghimbir confiat