Placinta cu ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 6 Iul 2013 | 2019 vizualizari

 

...Cateodata baiatul meu cere ,,ceva'' cara sa-i aduca aminte de bunica ,care e departe de noi...Azi a vrut placinta ca la bunica :)
Am incercat sa-i indeplinesc dorinta :))
Bunica face placinta cu foaie facuta in casa :) eu am folosit foietaj.

 

INGREDIENTE

  • 300 g foietaj
  • 3 galbenusuri
  • 400 g ricotta
  • stafide
  • 300 g iaurt simplu dulce
  • zahar
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ricotta:

Mai intai pregatim umplutura...


Intr-un castron punem ricotta un pic de sare,doua galbenusuri,stafidele.Le amestecam.


Intindem foietajul si deasupra punem crema obtinuta.Presaram zaharul amestecat cu zaharul vanilat.


Eu am taiat in doua foietajul,ca sa incapa in tava.


Se ruleaza si se aseaza intr-o tava pe care am intins mai intai foaie de cuptor.


Se pune la cuptor pentru 20-30 minute sa se coaca un pic.Dupa acest timp se scoate si deasupra se pune iaurtul amestecat cu un galbenus si zahar vanilat.Se poate adauga zahar daca va place mai dulce.


Se introduce din nou in cuptor pana se rumeneste.


Cand se serveste se pudreaza cu zahar pudra vanilat...


Placinta a iesit ca la bunica :).



 

TIPS-URI

1

pentru ca se pune smantana deasupra tava trebuie sa fie pe masura,sa nu ramana spatiu...ca sa nu curga smantana pe alaturi

2

in reteta originala a bunicii se foloseste smantana :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

06.07.2013, 21:44

hop si eu!

diaconta 1

06.07.2013, 21:45

buna placinta

nadea68 1

06.07.2013, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scoruse sau Minciunele