Placinta cu spanac si branza

de BarbatLaCratita in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 6155 vizualizari

 

Reteta numarul doi...

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 2 borcane spanac
  • 300 g branza sarata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper

pentru aluat:

  • 300 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • un pliculet drojdie
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • faina cat cuprinde (aprox 750 g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Scurgem si tocam spanacul, dam branza pe razatoare si batem ouale. Calim ceapa -2-3 min, apoi adaugam spanacul, branza, sarea si piperul. Le calim putin si pe ele, lasam cateva minute sa se raceasca si adaugam ouale.

Pentru aluatul placintei, facem un aluat exact ca cel pentru paine. Il lasam la crescut 15-20 min, tapetam cu faina blatul de lucru si intindem cu sucitorul o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem placinta. Pentru foaie folosim 2/3 din aluat. Punem foaia in tava si deasupra ei intindem uniform umplutura.

Cu restul de aluat vom face "gratarul" de deasupra placintei modeland suvite de aluat cam de grosimea unui deget.

Tinem placinta la cuptor 30 min la 175 grade, apoi o ungem cu un galbenus batut si o mai lasam la coptor inca zece minute.

TIPS-URI

1

spanacul trebuie trebuie scurs foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

BarbatLaCratita 1

12.11.2010, 14:30

N-am fugit pentru ca mi se inmuiasera picioarele de frica, deci n-am avut de ales

diaconta 1

12.11.2010, 16:13

esti sigur ca de frica era?

epurasha2bb 1

20.11.2010, 12:17

si-asta imi place ! 5f!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de branza tavalite prin diverse arome