Placinta cu spanac si branza

de BarbatLaCratita in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 2497 vizualizari

 

Reteta numarul doi...

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 2 borcane spanac
  • 300 g branza sarata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper

pentru aluat:

  • 300 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • un pliculet drojdie
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • faina cat cuprinde (aprox 750 g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Scurgem si tocam spanacul, dam branza pe razatoare si batem ouale. Calim ceapa -2-3 min, apoi adaugam spanacul, branza, sarea si piperul. Le calim putin si pe ele, lasam cateva minute sa se raceasca si adaugam ouale.



Pentru aluatul placintei, facem un aluat exact ca cel pentru paine. Il lasam la crescut 15-20 min, tapetam cu faina blatul de lucru si intindem cu sucitorul o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem placinta. Pentru foaie folosim 2/3 din aluat. Punem foaia in tava si deasupra ei intindem uniform umplutura.


Cu restul de aluat vom face "gratarul" de deasupra placintei modeland suvite de aluat cam de grosimea unui deget.


Tinem placinta la cuptor 30 min la 175 grade, apoi o ungem cu un galbenus batut si o mai lasam la coptor inca zece minute.

 

TIPS-URI

1

spanacul trebuie trebuie scurs foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

BarbatLaCratita 1

12.11.2010, 14:30

N-am fugit pentru ca mi se inmuiasera picioarele de frica, deci n-am avut de ales

diaconta 1

12.11.2010, 16:13

esti sigur ca de frica era?

epurasha2bb 1

20.11.2010, 12:17

si-asta imi place ! 5f!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu branza si ceapa