Placinta cu spanac si foi Phyllo

de Tuxedo in Mancaruri de post, 3 Apr 2013 | 1956 vizualizari

 

Aceasta placinta este extraordinara in post sau la orice alta masa festiva daca doriti. Mie imi place spanacul tare mult si il consum de cate ori pot.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta 
  • 1 kg spanac congelat 
  • o ceapa medie 
  • pasta de tomate 
  • o legatura marar verde 
  • sare/piper 
  • zeama de lamaie dupa gust 
  • o ceasca de ulei pentru uns foile 
  • susan sau mac pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si foi Phyllo:

Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura. Umplutura se face exact ca o mancarica de spanac. Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie.


Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca). Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti).


Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca. Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns. Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.


Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi. Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac. Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere! Se coace pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si foi Phyllo" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

03.04.2013, 22:31

Arata foarte bine!

Tuxedo 1

03.04.2013, 23:32

ce ma bucur ca va place! pup pe toate!

Alina26 1

05.04.2013, 10:39

ce buna eeeee....!!!!!delicioasa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu bucatele de soia