Placinta cu varza - Dukan

de Criss in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2014 | 6764 vizualizari

 

Se poate consuma incepand din croaziera, in zilele PL.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -1 varza (1 kg)
  • -sare, piper,
  • -putina apa
  • -1 lingurita ulei de masline
  • Foi de placinta:
  • -2 oua
  • -1 albus de ou
  • -1 cutie activia 0
  • -sare
  • -2 linguri tarate de grau
  • -4 linguri tarate de ovaz
  • -1 pliculet drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza - Dukan:

Varza se taie ca si pentru salata, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa se inmoaie. Se pune apoi vazul pe foc, se adauga putina apa, cam 150 ml, sare daca mai e nevoie si uleiul de masline. Se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pana se inmoaie putin varza, apoi se ia capacul si se mai lasa sa fiarba pana se evapora apa. Se amesteca cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se prinda, se adauga piper (mult piper ca e mai buna asa :))

Pentru aluatul de placinta, se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga apoi galbenusurile si iaurtul, se mixeaza, dupa care se lasa mixerul si se adauga taratele de grau si ovaz. Jumatate din compozitie se toarna intr-un vas termorezistent, pe care in prealabil l-am uns cu un servetel cu foarte putin ulei de masline. Se coace blatul timp de 10 minute, dupa care se scoate tava, se pune varza si restul de compozitie si se coace placinta aproximativ 30 minute.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate taia.  Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Criss 1

27.06.2014, 20:32

Si eu ador placinta cu varza. Ce-i drept, pe cea traditionala, dar acum e buna si asta, mai ales ca nu ingrasa deloc.

Panacris 1

19.09.2014, 22:07

No, așa n-am probat, încă Dar pare delicioasă!

Criss 1

21.09.2014, 05:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pranz Dukan