Placinta cu visine si ciocolata

de laylalala in Prajituri, 25 Mai 2010 | 2801 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 ou batut
  • 200 gr unt

Pentru umplutura

  • 650 gr visine (proaspete sau conservate)
  • 1 plic (50 gr) praf de pudding de ciocolata
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu visine si ciocolata:

Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu sarea, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara macinata.Se adauga oul batut si se amesteca.Se incorporeaza apoi untul si se framanta adaugand 2-3 linguri apa rece pana cand se va obtine un aluat omogen.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.
Se incinge cuptorul la 220⁰C. Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit una dreptunghiulara).
Pentru umplutura, se amesteca visinele (daca sunt proaspete se scot samburii) cu praful de pudding de ciocolata si aromele.
Se intinde aluatul la grosimea de aprox. 1 cm.Se tapeteaza baza si marginile formelor cu aprox. ½ din cantitatea de aluat.Se toarna inauntru visinele si se acopera cu o foaie de aluat.Placinta se da la copt 25-35 minute pana cand aluatul s-a facut, s-a rumenit si a devenit crocant.
Placinta mea este mai deosebita deoarece eu mi-am impartiti aluatul astfel incat sa am si pentru a mai face inca o foaie de aluat si pentru a confectiona o sticla din aluat.Le-am copt pe toate apoi am asamblat astfel : am decorat sticla din aluat cu fondant, am pus placinta cu visine pe farfurie,am asezat in ea sticla decorata, am asezat un „capac” de aluat si am decorat apoi cu struguri din fondant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

25.05.2010, 22:13

ma bucur ca din ''micuta bucatareasa'' ai ajuns '' bucataras grozav''!ce vad acolo, imi lasa gura apa !

Rocsi 1

25.05.2010, 22:15

cu visine...super

Roxana 1

25.05.2010, 23:46

oau ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!