Placinta cu visine si ciocolata

de laylalala in Prajituri, 25 Mai 2010 | 2922 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 ou batut
  • 200 gr unt

Pentru umplutura

  • 650 gr visine (proaspete sau conservate)
  • 1 plic (50 gr) praf de pudding de ciocolata
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu visine si ciocolata:

Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu sarea, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara macinata.Se adauga oul batut si se amesteca.Se incorporeaza apoi untul si se framanta adaugand 2-3 linguri apa rece pana cand se va obtine un aluat omogen.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.

Se incinge cuptorul la 220⁰C. Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit una dreptunghiulara).

Pentru umplutura, se amesteca visinele (daca sunt proaspete se scot samburii) cu praful de pudding de ciocolata si aromele.

Se intinde aluatul la grosimea de aprox. 1 cm.Se tapeteaza baza si marginile formelor cu aprox. ½ din cantitatea de aluat.Se toarna inauntru visinele si se acopera cu o foaie de aluat.Placinta se da la copt 25-35 minute pana cand aluatul s-a facut, s-a rumenit si a devenit crocant.

Placinta mea este mai deosebita deoarece eu mi-am impartiti aluatul astfel incat sa am si pentru a mai face inca o foaie de aluat si pentru a confectiona o sticla din aluat.Le-am copt pe toate apoi am asamblat astfel : am decorat sticla din aluat cu fondant, am pus placinta cu visine pe farfurie,am asezat in ea sticla decorata, am asezat un „capac” de aluat si am decorat apoi cu struguri din fondant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Teo 1

25.05.2010, 22:13

ma bucur ca din ''micuta bucatareasa'' ai ajuns '' bucataras grozav''!ce vad acolo, imi lasa gura apa !

Rocsi 1

25.05.2010, 22:15

cu visine...super

Roxana 1

25.05.2010, 23:46

oau ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo