Placinta de cartofi

de housy in Mancaruri de post, 10 Sep 2011 | 7497 vizualizari

 

incercare - testare - a iesit buna!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1 lingurita ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi:


- se curata cartofii, se spala si se toaca la robot, ori se dau pe razatoarea mare


- ceapa se curata si se toaca marunt


- amestecati ceapa cu cartofii, sarea si piperul, si marar tocat


- maglavazisul se stoarce bine in pumni


- intr-o tigaie incinsa, unsa cu o lingurita de ulei masline, se toarna compozitia si se pune capac


- se tine la foc mic, din cand in cand se amesteca cu o lingura de lemn.


- cand incepe sa se rumeneasca, nu se mai amesteca, se coace precum o clatita, se intoarce pe o parte si pe alta, cu o paleta lata


- cand prinde crusta inseamna ca e gata


- se scoate pe o farfurie si se serveste calda cu rosii proaspete !



Un pranz satios!


 

TIPS-URI

1

de preferat sa utilizati o tigaie de teflon

2

eu am folosit tigaia Doubleta

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

housy 1

11.09.2011, 15:07

da...se tine fara ou.....prinde o crusta ce o tine asa.....ai vazut k scoasa din tigaie nu s-a rupt deloc...coaja e grosuta

DIANA B 1

11.09.2011, 15:18

eu tre' sa-mi amintesc toate comm mele , sa stiu ca mie-mi raspunzi , mai Housy

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:55

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu marar si usturoi verde