Placinta de cartofi

de housy in Mancaruri de post, 10 Sep 2011 | 10978 vizualizari

 

incercare - testare - a iesit buna!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1 lingurita ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi:

 - se curata cartofii, se spala si se toaca la robot, ori se dau pe razatoarea mare

 - ceapa se curata si se toaca marunt 

 - amestecati ceapa cu cartofii, sarea si piperul, si marar tocat

 - maglavazisul se stoarce bine in pumni

 - intr-o tigaie incinsa, unsa cu o lingurita de ulei masline, se toarna compozitia si se pune capac

 - se tine la foc mic, din cand in cand se amesteca cu o lingura de lemn.

 - cand incepe sa se rumeneasca, nu se mai amesteca, se coace precum o clatita, se intoarce pe o parte si pe alta, cu o paleta lata 

 - cand prinde crusta inseamna ca e gata

 - se scoate pe o farfurie si se serveste calda cu rosii proaspete !

 

                                                         Un pranz satios!

 

TIPS-URI

1

de preferat sa utilizati o tigaie de teflon

2

eu am folosit tigaia Doubleta

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

housy 1

11.09.2011, 15:07

da...se tine fara ou.....prinde o crusta ce o tine asa.....ai vazut k scoasa din tigaie nu s-a rupt deloc...coaja e grosuta

DIANA B 1

11.09.2011, 15:18

eu tre' sa-mi amintesc toate comm mele , sa stiu ca mie-mi raspunzi , mai Housy

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:55

interesant

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de legume