Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Sep 2014 | 2986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 2 cani cu faina cernuta
  • o cana cu apa calduta
  • 2 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • un dovleac placintar (aproximativ 2 kg)
  • 5-6 linguri cu zahar
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • scortisoara dupa gust
  • Suplimentar:
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara:

Pasam drojdia cu cele 2 linguri cu zahar pana ce se lichefiaza. O pastram apoi intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.


Faina cernuta, o amestecam cu drojdia dospita, cu praful de sare si cu apa calduta, omogenizand totul. Framantam aluatul, adaugand si uleiul, putin cate putin. Il pastram in vasul acoperit un cu un prosopel curat de bucatarie, pana isi dubleaza volumul.


Dovleacul il spalam bine, il curatam de coaja si il taiem in bucati mici. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului de bucatarie.


In dovleacul maruntit incorporam ghimbirul ras (sau il maruntim o data cu dovleacul).


Din aluatul dospit, intindem trei foi.


Umplem fiecare foaie cu dovleac ras, presaram scortisoara si zaharul, dupa care le rulam si le asezam intr-o tava unsa cu putin unt.


Fiecare placinta rulata o ungem cu ou batut.


Le coacem la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Dupa racire se presara zahar pudra vanilat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de ghimbir se poate folosi putin piper negru macinat, insa aroma nu va fi aceeasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Dya Daniela Andrei 1

21.09.2014, 14:33

Cu drag!

RuxyRux 1

04.10.2014, 22:05

Incredibila!! UN deliciu de toamna!

Dya Daniela Andrei 1

05.10.2014, 12:46

Pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna negresa de post