Placinta de toamna

de Bianca20 in Prajituri, 14 Aug 2013 | 1070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 570 g. faina;
  • 40 ml. ulei;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • 10 g. drojdie;
  • 300 ml. apa calduta;
  • 100 g. faina;
  • Crema:
  • 250 g. branza de vaci;
  • 8 linguri zahar;
  • 1350 ml. lapte;
  • 3 oua;
  • 1 praf sare;
  • 4 linguri gris;
  • 2 linguri nuca de cocos;
  • 20 g. margarina;
  • 1 lingurita esenta de rom;
  • 3 linguri otet;
  • Sirop:
  • 150 ml. apa;
  • 180 g. zahar;
  • 50 g. alune.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de toamna:

Blat: Drojdia se pune in apa calduta si se lasa 5 minute pentru a se dizolva.Se adauga uleiul si zaharul.Se toarna peste 500 g. faina si se amesteca.Se adauga sarea si se framanta bine.Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde compozitia si se formeaza o foaie circulara de 30 cm. diametrul.Margarina rece se amesteca cu faina ramasa si se intinde deasupra foii.Se imparte in 8 parti ramanand in mijloc un cerc.Se aduce fiecare bucata spre cerc.Fara a framanta, se intinde din nou blatul si se face din nou procedura de mai sus.


Crema: Laptele se pune la fiert. Cand se incalzeste, se iau 100 ml. si se pune la racit.Se opreste focul iar peste laptele ramas se adauga otelul.Amestecand se vor observa niste bilute prin lapte.Dupa ce se alege bine, se scot bilutele, se pun intr-o sita si se lasa la scurs.Intre timp se amesteca branza cu ouale si zaharul pana se omogenizeaza.Se adauga grisul, esenta de rom si nuca de cocos.Se iau bilutele si se amesteca cu praful de sare, margarina si laptele ramas.Se incorporeaza in crema de branza cu ou.


Aluatul se taie in 12 bucati: 6 mai mari si 6 mai mici.Din fiecare bucata mare se intind foi subtiri si neuniforme care se pun intr-o tava de copt unsa cu putin ulei.Peste ele se adauga crema si celelalte bilute ramase intinse si ele foarte subtire.


Sirop: Apa se pune pe foc mic impreuna cu zaharul.Se lasa 12 minute din momentul in care incepe sa fiarba.Alunele se taie marunt si se adauga peste siropul oprit de pe foc.Se toarna deasupra placintei si se da la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C.

 

TIPS-URI

1

Aluatul nu trebuie framantat dupa ce se adauga margarina.

2

Cuptorul se porneste atunci cand incepeti sa faceti foile mici.

3

In loc de alune se pot pune nuci sau alte fructe de toamna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Geanina87 1

20.03.2014, 17:49

La multi ani!

mihaelar63 1

20.03.2014, 22:57

La multi ani !!!

Bianca20 1

22.03.2014, 16:27

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce-sarata