Tortulete cu piersici

de alba_zori in Prajituri, 27 Sep 2012 | 1038 vizualizari

 

Am mai facut eu si alte dati tortulete super bune si inca sunt cam pe acelasi fir,doar ca mai schimb cate ceva,de data asta fara lapte si doar cu un singur ou in toata reteta. Poate sa fie de folos daca nu aveti in casa decat un ou si nu stiti ce sa faceti cu el,deci tortuletele mele sunt simple si foarte bune cu un gust de piersici normal,fara aditivi sau arome,mai natural e mai bine. Eu le-am pregatit pentru micul dejun,doar trei pe rand si stiu ca asa nu ma ingras,langa un cappuccino bun,e chiar potrivit si modern pana la urma.
Mamicile si bunicile din vremurile vechi faceau doar bunataturile cele mai simple,era si saracia pana la urma,ele si cu cateva ingrediente faceau numai minuni,aveau maini de aur ca sa ma exprim mai bine,asa imi amintesc eu mai mult,in fine,acum e totul modernizat,si noi ne luam dupa frumusete si gust,ceva modern la ochi dar cu un gust simplu mi-ar fi placut si mie ca mama mea sa-mi faca aceste tortulete cand eram mica si ma indragosteam de ele cat a-si clipi,poate de asta nu-mi facea ca sa nu exagerez si sa ma ingras. In fine, eu voi face mereu aceste tortulete ca al meu mi-a luat formele si ma bucur,intr-o zi voi bucura inima si ochii unui copilas de al meu cu aceste tortulete,sper sa va placa cat si mie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina 00
  • 1 ou proaspat
  • un pliculet de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • putina zeama de lamaie
  • 2 linguri de lichior(de care preferati)
  • o lingurita praf de copt
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru crema de piersici:
  • 500 ml zeama de la 3 sau 4 piersici data prin storcator
  • putina apa daca vrem lichidul nu asa de dens
  • putina zeama de lamaie
  • 3 sau 4 linguri de zahar dupa gust
  • 80 gr amidon
  • Pentru ornament:
  • felii de piersica
  • stropi de ciocolata neagra
  • zahar pudra cat ajunge
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu piersici:

Pregatirea aluatului:


-Intr-un bol de plastic se pune zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie ,oul si se amesteca bine cu o furculita pana se dizolva totul.


-Se adauga lichiorul si stropul de lamaie.


-Se amesteca bine cu faina si praful de copt cernute impreuna,devine un aluat mai sfaramicios,apoi adaugam si uleiul si lucram cu mainile cateva minute pana devine o mingiuta mai moale.Invelim in folie transparenta.


-Dam la frigider 30 minute la odihnit,sau 15 minute la congelator daca avem graba mare.


-Pregatim formele,le ungem cu ulei si le asezam intr-o tava,cuptorul intre timp se incalzeste la 180 grade nu ventilat.


-Cand s-a scurs timpul de odihna scoatem aluatul din frigider si ciupim bucatele care le intindem intre doua foi transparente cu lemnul,destul de subtire pentru ca va creste cel putin jumate de cm in plus deci ne orientam putin cum le vrem.


-Le asezam frumos in forme,taiem bordul,gaurim cu furculita,si facem si bordul cret tot cu furculita apasand usor cu partea laterala intre linii.Ungem cu un pic de apa bordurile ca sa se coloreze mai bine.


-Lasam aproape 20 minute in cuptorul incalzit la 180 grade si pe treapta de mijloc,sau pana cand vedem ca au prins culoare si s-au umflat.Le scoatem repede din forme cu ajutorul unei scobitori cu un servetel sau o carpa de bucatarie curata ca sa nu ne ardem.Le asezam in platou si le lasam la racit.


Pregatim si crema:simpla.


-Dam prin storcator 4 piersici curatate de marime medie,cu un pic de zeama de lamaie ca sa nu se inchida la culoare,3 sau 4 linguri de zahar dupa gust,facem ca un suc normal de baut,apoi pregatim si 80 gr amidon cernut intr-o cratita si adaugam si sucul incet incet si amestecand bine cu furculita ca sa nu facem cocoloase,punem pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si devine crema,amestecam si dupa ce o luam de pe foc iar ca sa nu faca cocoloase,dar doar cateva minute.


-Umplem un poche cu crema chiar calda si umplem toruletele,racindu-se se va intari crema putin mai mult deci e preferabil asa.apoi ornam cu felii de piersica taiate in lung si cate un strop de ciocolata neagra,in final pudram cu zahar praf cat ajunge.


 

TIPS-URI

1

Foarte important este sa puneti lingurita de praf de copt,acesta va da o consistenta mai pufoasa si moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

28.09.2012, 21:51

Cat sunt de frumoase! Si...delicioase!

elucubratiiculinare 1

04.10.2012, 23:01

parca as papa si eu vreo 2-3

noiinbucatarie 1

13.11.2016, 11:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu fructe