Prajitura cu nuca si fructe

de Gicuta69 in Prajituri, 4 Iul 2014 | 2104 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 6 ouă
    • 8 linguri zahăr pudră
    • 2 plicuri zahăr vanilat
    • 150 g nuci
    • 3 linguri făină
    • 1 lingura rom
    • 25 g unt
    • 75 g ciocolată neagra
    • 75 g ciocolata alba
    • 4-5 linguri nucă de cocos
    • 300 ml frisca lichida si 300-400 g fructe la alegere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si fructe:

1. Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul.


2. Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, circular şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.


3. Între timp, se prepară un sirop de ciocolată. Se rade ciocolata, se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se diluează cu 200 ml apă fierbinte, adăugată treptat.


4. Frisca lichida se pune pe foc si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste . Se pune la congelator cam 2 ore sau la frigider peste noapte.


5. Prăjitura coaptă şi răcită se taie bucăţi( sau cu o forma rotunda), care se dau prin siropul de ciocolată şi nuca de cocos. Se ornează cu frişcă şi fructe.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

05.07.2014, 20:07

Bine ai venit!

merisor 1

06.07.2014, 08:35

Minunata prajitura ne-ai adus!
Bine ai venit!

Gicuta69 1

07.07.2014, 10:18

Multumesc! Bine v-am gasit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Snickers - 2